Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinin 2023 Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısında, İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Gürsel İnce, Çimento Fabrikasının 1/5000 ölçekli nazım imar planının meclis tarafından iptal edilmesi için gündem maddesi olarak görüşülmesini talep etti. Oylanan gündem maddesinin oy çokluğuyla kabul edilmemesinin ardından meclis toplantısına katılan çevreciler ve Deştin köylüleri alınan kararı protesto etti. Meclis toplantısının engellenmesi nedeniyle toplantıya 15 dakika ara verildi ve çevreciler meclisten çıkartıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinin 2023 Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısı I. Birleşimi bugün Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi.

İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Gürsel İnce, Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan mahkeme kararıyla çed raporu iptal edilen çimento fabrikasının 1/5000 ölçekli nazım imar planının meclis tarafından iptal edilmesini için gündem maddesi olarak görüşülmesini ve meclis oylamasının yapılması için önerge verdi.

Önerge MHP, AK Parti ve İYİ Parti Meclis üyelerince kabul edilirken, CHP meclis üyelerince kabul edilmedi. Önergenin görüşülmesi oy çokluğuyla reddedildi.

CHP'nin Muğla'da helikopterli paylaşımına tepki yağdı CHP'nin Muğla'da helikopterli paylaşımına tepki yağdı

Oylamanın ardından meclise katılan çevreciler ve Deştin köylüleri oylama sonucuna tepki göstererek bariyerleri aşmaya çalıştı. Çevreciler meclis toplantısında “Deştin çayı özgür akacak” sloganı attı. Meclis toplantısının devam edilmesine engel olunduğu için Başkan Gürün, “Meclis toplantısına engel oluyorsunuz, durumu tespit edin, biran önce boşaltmalarını temin edin. Emniyet güçlerini göreve davet ediyorum” talimatı verdi. Ardından toplantıya 15 dakika ara verildi.