İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Akmeşe, ülkedeki kaçak ve sığınmacı sorununun ülkenin milli birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden bir beka meselesi haline geldiğini kaydetti.

Whatsapp Image 2024 10 14 At 15.10.09 (1)

İl Başkanı Akmeşe basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Bugün ülkemizde adeta demografik bir işgal hareketine dönüşen kontrolsüz göç ve sığınmacı politikaları hakkında İYİ Parti’mizin görüşlerini sizlerle paylaşmak için karşınızdayım. 2011 yılında başlayan Suriye İç Savaşı’ndan bugüne kadar 13 yıl geride kaldı. İktidar partisi, ülkemizin çıkarlarına ve güvenliğine doğrudan hiçbir tehdit oluşturmadığı halde Suriye iç savaşına müdahil oldu ve sınırları iki yönlü açmak gibi akıl almaz bir politika uyguladı. Dünyanın çeşitli yerlerinden ülkemize gelen İslamcı terör örgütleri Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerken, iç savaştan kaçan milyonlarca insan da Türkiye’ye geçti.

İlk başta, “ensar-muhacir” kavramı üzerinden insani bir politika olarak takdim edilen bu politika neticesinde; Bugün itibariyle ülkemize giren sığınmacı ve kaçak sayısının 10 milyonun bile çok üzerinde olduğu ifade ediliyor. Bu artık bir insani politika değildir. Karşı karşıya kaldığımız şey, ülkemizin milli birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden bir beka meseledir. Hiçbir ülke, kendi kendini imha edecek böyle bir politikayı uygulamaz.

CHP'nin Muğla'da helikopterli paylaşımına tepki yağdı CHP'nin Muğla'da helikopterli paylaşımına tepki yağdı

Hiçbir millet; bugün ve gelecekte ulusal birliğini, kültürünü ve yaşam tarzını bu denli tehdit eden bir politikaya göz yummaz. İYİ Parti olarak, bizim de bu meseleye göz yummayacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyorum."

Muhabir: MERYEM ÖZEN