Muğla Barosu Başkanı Avukat Levent Akgün, muhabirimiz Kenan Gürbüz’e özel açıklamalarda bulundu.

whatsapp-image-2024-09-03-at-14-58-48.jpeg

Muğla Barosu Başkanı Levent Akgün:
“Muğla Barosu olarak tarihimizden aldığımız güç ile bugüne kadar kadına yönelik her türlü şiddet eyleminin karşısında olduk ve olmaya da devem edeceğiz. Senem Kıvrık isimli kadının katledilmesi sebebiyle, fail hakkında açılacak olan ceza dosyasına Muğla Barosu adına katılma talebinde bulunacağız”
“Olayın bir başka üzücü tarafı ise, Muhittin Kıvrık’a, Senem Kıvrık’a yönelik şiddet uygulaması nedeniyle 3 ay süreyle uzaklaştırma kararı verilmiş olmasına rağmen, failin bu kararı hiçe sayarak Senem Kıvrık’ı öldürmesidir”

Muğla Barosu Başkanı Levent Akgün, “Muğla Barosu olarak tarihimizden aldığımız güç ile bugüne kadar kadına yönelik her türlü şiddet eyleminin karşısında olduk ve olmaya da devem edeceğiz. Senem Kıvrık isimli kadının katledilmesi sebebiyle, fail hakkında açılacak olan ceza dosyasına Muğla Barosu adına katılma talebinde bulunacağız” dedi.
Muğla Barosu Başkanı Avukat Levent Akgün, muhabirimiz Kenan Gürbüz’e özel açıklamalarda bulunarak, Kadın Cinayetleri konusundaki yaklaşımları hakkında şunları söyledi:
“Son zamanlarda giderek artmakta olan kadına yönelik şiddet vakalarının bir yenisini daha maalesef yaşamış bulunmaktayız. Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşamakta olan Senem Kıvrık isimli kadın, boşanma aşamasında olduğu eşi Muhittin Kıvrık tarafından katledilmiştir. Olayın bir başka üzücü tarafı ise, Muhittin Kıvrık’a, Senem Kıvrık’a yönelik şiddet uygulaması nedeniyle 3 ay süreyle uzaklaştırma kararı verilmiş olmasına rağmen, failin bu kararı hiçe sayarak Senem Kıvrık’ı öldürmesidir. Bu olay, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında verilen koruma kararlarının ne kadar etkili uygulandığını sorgulatmaktadır. Uygulamada, mahkemelerin bu tedbirleri somut olayın özelliklerini dikkate alarak, her olayı örgüsüne uygun olarak, daha etkin önlemlerin yeterince değerlendirmesi gerekmektedir. Elektronik kelepçe bu konuda önleyici tedbirlerin en etkili yöntem olarak akla gelmektedir”

Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

ELEKRONİK KELEPÇE TEDARİKİ
Muğla Barosu Başkanı Avukat Levent Akgün, Elektronik kelepçenin tedariki konusunda sorun yaşanmaması için gerekli alımların geciktirmeksizin yapılması da uygulamayı rahatlatacağına işaret ederek, şu bilgileri verdi:
“Sanığa önleyici tedbirin tebliği sürecinde birçok şiddet olayının gerçekleştiği görülmektedir. Tebliğ hususunda bir çalışmanın yapılması hızlı bir şekilde tebliğ için kurumlar arasında çalışmalar yapılıp formüller geliştirilmesi yapılabilecekler arasında en önemli hususlardandır. Şiddet gören kadının ilk karşılaştığı kurum olması nedeni ile kolluğa eğitimler verilerek barıştırıcı ve üstünü örter tutumlardan kaçınılması sağlanmalıdır. Kadına yönelik şiddet vakalarının halen artarak devam ediyor olması ve bu eylemlerin birçoğunun sonucunun kadınların hayatlarının sona ermesi ile sonuçlanması dikkate alındığında, izlenen politikalarda bir yanlışlık olduğunu ortaya koymaktadır. Kadına karşı şiddet eylemlerine yönelik; gerek merkezi idare, gerekse tüm devlet kurum ve kuruluşların önleyici tedbirleri alması ve uygulaması, henüz ilkokul çağındaki çocuklardan başlamak üzere, kadına karşı şiddet konusunda eğitim çalışmalarının yapılması, yargı erkinin kadına karşı şiddet eylemlerine karşı yasaları etkin uygulaması ile birlikte faillerin suç eylemlerinin önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz. Yine bu konuda yargıya intikal etmiş olan tüm dosyalar özelinde sadece bakanlık yönünden değil; Barolar, Belediyeler ve Kadın Dernekleri tarafından sunulan katılma taleplerinin kabulünün sağlanması da, daha etkin bir yargılamanın yapılmasına sebep olacağı gibi, bir taratan da toplumsal tepkinin bir sonucu olarak kadına yönelik şiddet eylemlerinde azalma da yaratılabilecektir.”


MUĞLA BAROSU DAVAYA KATILMA TALEBİNDE BULUNACAK

Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Muğla Barosu olarak tarihimizden aldığımız güç ile bugüne kadar kadına yönelik her türlü şiddet eyleminin karşısında olduk ve olmaya da devem edeceğiz. Senem Kıvrık isimli kadının katledilmesi sebebiyle, fail hakkında açılacak olan ceza dosyasına Muğla Barosu adına katılma talebinde bulunacak, hem Baro Yönetim Kurulumuz, hem de Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyelerimiz ile birlikte sürecin takipçisi olacağız. Artık kadına yönelik her türlü şiddetin son bulmasını istiyor, Muğla Barosu olarak her türlü şiddet eyleminin karşısında olacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz”

Editör: Gazete Muğla