Muğla Haberleri

MSKÜ’lü doktora öğrencisinden uluslararası başarı: Tek Türk öğrenci olmayı başardı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) kamu yönetimi doktora öğrencisi Ceren Demir, 20-23 Şubat 2024 ‘te Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma programıyla Kanada’da düzenlenecek olan Young Professional Fellowship Program 2024 Canada’ya hak kazanan tam ve yarım burslu tek Türk öğrenci olmayı başardı.

MSKÜ Kamu Yönetimi Doktora öğrencisi Ceren Demir, dünya çapında bilinen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma programıyla düzenlenen Genç Profesyonel Bursu Kanada 2024 programına tam ve yarım burslu tek Türk öğrenci olarak hak kazandı.

GENÇ PROFESYONEL BURSU KANADA 2024 NEDİR?

Mentor Dost canlısı Profesyonel Topluluğu (MAPS) tarafından 40 yaşın altındaki gençlerin liderlik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Genç Profesyonel Bursu Kanada 2024, yüksek sorumluluk duygusuna ve yüksek vasıflara sahip vatandaşlar yetiştirmek için kültürel çeşitliliğin, çok sayıda etnik kökenin dahil edilmesinin ve dinler arası uyumun birleştirilmesine vurgu yapıyor.

“Genç Profesyonel Burs Programı”, MAPS'ın dünyanın dört bir yanından izleyicileri davet ederek ve onlara profesyonelce organize edilmiş bir platform sağlayarak küresel sorunların çözülmesine yardımcı olmayı amaçlayan aktif bir girişimidir. MAPS, Nepal'de son dönemdeki başarılı yönetiminin ardından, uzun süreli olumlu etki, sosyalleşme ve Dünya sorunlarının çözümüne yönelik bir etkinlik olacak "Genç Profesyonel Bursu Kanada 2024"ü başlatarak YPF'yi batıya doğru genişletiyor.

20-23 Şubat 2024 ‘te Kanada da düzenlenecek olan programda 15 tam burslu, 25 yarı burslu ve 110 kendi imkanlarıyla gelebilecek dünya genelinden 150 kişi seçildi.

TAM BURS KAZANAN TEK TÜRK

MSKÜ’de doktora yapan Ceren Demir’in ilk 15 kişi içerisinde tam burs kazanan tek Türk olması gururu yaşattı. Program ayrıca ülkelerin liderleriyle tanışma şansı sunacak.

Gazetemize açıklama yapan Ceren Demir, “20-23 Şubat 2024 ‘te Kanada da düzenlenecek olan Young professional Fellowship Program 2024 Canada’da tam burslu finanse edildiğimi paylaşmaktan heyecan duyuyorum. İnanıyorum ki bu burs kişisel gelişimimde ve farklı deneyimler kazanmamda bana yardımcı olacak. Bunun yanında dünyanın her yerinden gelen genç profesyonellerle etkileşim kurmak oldukça heyecan verici. Global anlamda kültürlerimizi paylaşacağız ve bu program kapsamında birbirimizi ilerleteceğiz. Sözümü Türkiye’nin kurucu lideri olan Sayın Atatürk’ün sözüyle bitiriyorum. ‘Yurtta barış, dünyada barış.’ Genç liderlerin dünya barışında öncü olması dileğiyle” dedi.