Muğla Haberleri

MSKÜ'de “Üniversitene Hoş Geldin” Etkinliği

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla MSKÜ’ye yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik "Üniversitene Hoş Geldin" etkinliği düzenlendi.

MSKÜ’ye yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik "Üniversitene Hoş Geldin" etkinliği düzenlendi.
Etkinliğin açılışında Konuşan MSKÜ Rektörü. Prof. Dr. Turhan Kaçar, etkinliğin esas amaçlarından birisinin de kent ile öğrencileri buluşturmak olduğunu belirterek, ”Bugün Muğla’mızdan çok sayıda STK, Kurum ve kuruluş burada stant açarak sizlerle buluştu. Muğla’ya yeni gelen üniversite öğrencilerimize Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin yanı sıra Muğla’mızı da tanıtmayı amaçlıyoruz. Bugün gün boyunca etkinliklerimiz olacak. Umarım çok eğlenirsiniz. Hepinize üniversitemize hoş geldiniz diyorum” dedi.


ZEYBEK GÖSTERİSİNE YOĞUN İLGİ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne (MSKÜ) 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik Fen Fakültesi Tören Alanında yapılan "Üniversitene Hoş Geldin" etkinliği MSKÜ ekibinin zeybek gösterisi ile başladı. Zeybek, gösterisini, öğrenciler ve akademisyenler uzun süre alkışladılar.
MSKÜ Müzik bölümü öğrencilerin mini bir konser verdiği etkinlik gün boyunca canlı müzik performansları, dans gösterisi, yemek ve resim atölyesi, dj performansı, karaoke, fotoğraf ve resim sergisi, ortantiring, pickleball ve akşam sineması gösterimi ile devam edecek.
Etkinlik kapsamında MSKÜ Müzik Topluluğu Fever Dream Grubu ve Müzik Topluluğu Arrest Grubu, öğrencilere keyifli anlar yaşatacak.


JANDARMA VE POLİS EKİPLERİDE STAND AÇTILAR
Üniversite birimlerinin yanı sıra kurum ve kuruluşların da tanıtım amaçlı stant açacağı etkinlikte, öğrencilere çeşitli yiyecek ve içecek ikramı da yapıldığı gözlendi. Etkinliğe yalnızca yeni gelen öğrenciler değil tüm öğrenciler ve mezun öğrenciler de katıldı.
Etkinlikte, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından açılan stantlarla öğrenciler bilgilendirildi. Jandarma standında öğrencilere “KADES” uygulaması ve Jandarma faaliyetleri anlatıldı. Öğrenci toplulukları ise yeni gelen öğrencilere topluluklarını tanıttılar.
Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise hayata geçirilen toplumsal projeler, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları gibi konularda öğrencileri bilgilendirdiler.

EN FAZLA İLGİYİ ALKOLLÜ GÖSTEREN GÖZLÜK GÖRDÜ
Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, trafik kazalarını önlemek ve bu konuda farkındalık ortaya koymak amacıyla açtığı stantta, jandarma ekipleri tarafından öğrencilere, alkollü iken yaşanabilecekleri gösteren bir gösteri sunuldu. Gösteri kapsamında, öğrenciler alkol alındığında sürücünün nasıl gördüğünü gösteren bir gözlük kullanarak, minyatür bir kaleye gol atmaya çalıştılar. Öğrencilerin, kullanıcısını Alkollü gösteren gözlüğün bulunduğu jandarma standından uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Polis standında ise en fazla ilgiyi Narkotik köpekleri gördü.