Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu yayınladığı bir mesajla ABD yönetimini kınadı.

Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu tarafından yapılan yazılı açıklamada “

Türkiye uzun süredir NATO’nun güney kanat ülkesi olarak çok boyutlu terörizm saldırılarına maruz kalmaktadır. Bu bağlamda terör örgütü PKK ve PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD ile mücadelede, başta ABD olmak üzere NATO ülkelerinde gerekli desteği görmediği gibi ABD, terör örgütü PYD’ye binlerce tır dolusu silah ve mühimmat vererek Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu bölücü terör örgütlerinin koruyuculuğunu ve hamiliğini yapmaktadır. FETÖ terör örgütü tarafından Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik hain darbe girişimi sonrasında da ABD bu terör örgütüne yönelik Türkiye’nin tüm taleplerine kayıtsız kalmış ve müttefik ilişkisinin en asgarisini bile yerine getirmemiştir.

Türkiye ve ABD arasında uzun zamandan beri müttefik olarak inişli-çıkışlı ve gerilimli ilişkiler yaşanmakla birlikte diplomasi ön planda tutulabilmiştir. Ancak son olarak da Türkiye’de yargılanan Rahip Brunson davasında önce ABD Başkan Yardımcısının diplomatik nezaketten uzak basın yoluyla Türkiye’ye şantaj ve tehdit açıklamaları ve akabinde Başkan Trump’ın Türk Lirasına yönelik tweet atarak finansal piyasalarda yaratmak istediği istikrarsızlık, Türk halkında ABD’ye karşı derin bir güvensizlik yaratmıştır.

Türkiye dünyanın 17. ve Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olarak dünyaya entegre olmuş güçlü bir ekonomiye sahiptir. Enflasyon ve cari açık gibi yapısal sorunların çözülmesi bakımından gerekli reformlar yapılmaktadır. Türkiye sağlam bir bankacılık sektörüne ve üretim gücüne sahiptir. Kamu borç stoku, bütçe açığı ve ekonomik büyüme performansı yönünden gelişmiş birçok ülkeden de daha iyi konumdadır. Dolayısıyla bir haftadan beri Türk Lirasına ve ekonomimize pervasızca yapılan bu saldırıların hiçbir ekonomik karşılığı yoktur. Geçmişte Ülkemize yapılan saldırılarda olduğu gibi başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın ve hükümetimizin kararlı duruşu ve büyük milletimizin birlik ve dayanışma ruhuyla bu sorunun da üstesinden gelinecektir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu olarak ABD yöneticileri tarafından uluslararası hukuk normlarını ve anlaşmaları hiçe sayarak Ülkemiz ekonomisine yapılan bu saldırıyı kınıyor, Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 Yılı hedeflerimize ulaşma yönünde daha çok çalışacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi

Editör: Gazete Muğla