İtalya’nın dünyaca ünlü futbol kulübü Juventus’un oyuncusu Milli futbolcu Merih Demiral’ın internet üzerinden başlattığı yardım kampanyası kapsamında, Başakşehir'de forma giyen Milli futbolcu İrfan Can Kahveci, Muğla Kızılay Şubesi'ne 300 koli yardımda bulundu.

Sinem Karakaya

Yangınların çıkış nedeni araştırılıyor Yangınların çıkış nedeni araştırılıyor

İtalya’nın önde gelen futbol kulüplerinden Juventus’un oyuncusu Milli futbolcu Merih Demiral’ın internet üzerinden Coronavirüsle mücadele kapsamında başlattığı yardım kampanyası kapsamında Başakşehir'de forma giyen Milli futbolcu İrfan Can Kahveci de, Muğla Kızılay Şubesi'ne 300 gıda koli yardımında bulundu. Kahveci’nin gönderdiği 300 koliyi teslim aldıklarını söyleyen Muğla Kızılay Şube Başkanı Yusuf Kayacık, kolilerin Köyceğiz kırsalında dağıtılmaya başlandığını belirtti.

Muğla Kızılay Şube Başkanı Yusuf Kayacık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Juventus’lu milli futbolcumuz Melih Demiral’in futbolcular arasında çığ gibi büyüyen internet üzerinden başlattığı bir bağış kampanyası için bir aradayız. Juventus’lu futbolcu Melih Demiral, kendi twetter adresi üzerinden Kızılay’a bağış yaparak bu süreçte sıkıntı çeken vatandaşlarımıza yardım kampanyası başlattı. Bu çağrıya ilk olarak milli futbolcular Altay Bayındır, Umut Nayır, Furkan Soyalp, İrfan Can Kahveci, Çetin Mert, Ahmet İlhan, Selçuk Şahin, Okan Kocuk ile Adana Demirspor Kulübü katıldı. Çığ gibi büyüyen bu kampanya sayesinde, hem Başakşehir, hem de milli takımda forma giyen futbolcu İrfan Can Kahveci, Muğla’ya 300 adet yardım kolisi gönderdi. Bu kolilerin dağıtımına, Köyceğiz kırsalında başlattık. Muğla’nın 7 ilçesinde faaliyet gösteren Kızılay Muğla Şubesi olarak, bu koliler sayesinde 300 aileye yardım eli uzatmış olacağız. Milli futbolcumuza teşekkür ediyorum” dedi.

“İŞTEN ÇIKARILAN BERBER, MÜZİSYEN GİBİ VATANDAŞLARIMIZA DA YARDIM EDECEĞİZ”

Muğlalılara; “Bağışlarınızı Kızılay’a yapın” çağrısında bulunan Yusuf Kayacık, “Kızılay’a yaptığınız bağışlar en sağlıklı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Buna emin olabilirsiniz. Ben Kızılay Şube Başkanı olarak hep aynı ailelere yardım edildiğini gördüm. Nitekim son dönemde de Vefa Destek Grubuyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı hedef alarak, ciddi bir faaliyet yürüttük. Bugün itibariyle de Muğla Kızılay Şube Başkanı olarak, işsiz kalan vatandaşlarımıza yardım edeceğiz. Yani Covid-19 nedeniyle işten çıkarılan, zor durumda olan işçi arkadaşlarımızı berberleri, müzisyen arkadaşlarımızı gözeterek, işsizlik ordusuna katılan vatandaşlara yardım etmeye çalışacağız. Yardımseverleri ve iş adamlarımızı Türk Kızılay Muğla Şubesi’ne yardıma davet ediyorum” dedi.

“KARANTİNA SÜRESİNİ ALNIMIZIN AKIYLA TAMAMLADIK”

11 Mart’tan sonra başlayan süreçte Türk Kızılay olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kayacık, “Azerbaycan’ından gelen 151 vatandaşımızı karantina süreleri tamamlanması sonucu memleketlerine uğurladık. Karantina süreci boyunca bu vatandaşlarımıza üç öğün yemeği biz Kızılay olarak temin ettik. Bu süreçten de alnımızın akıyla çıktık. Hiçbir hastalık belirtisi ve teşhis konmadan vatandaşlarımızı uğurladık. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: Gazete Muğla