Çocuk Endokrinoloji uzmanı Dr.Öğr.Üyesi Gülay Can Yılmaz tarafından takip edilen minik hasta 10 gündür devam eden çok su içme, çok idrara çıkma, halsizlik ve kilo verme şikayetleri nedeniyle acil servise başvurmuştu.

Burada yapılan tetkiklerinde kan şekeri değerlerinin 400 mg/dl üzerinde olması, kanda keton pozitif çıkması nedeniyle dış merkezden Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edild, ve diyabetik ketoasidoz tanısıyla yoğun bakıma yatışı yapılarak tedavisi düzenlendi.

Muğla'da sortilerin ardı arkası kesilmiyor Muğla'da sortilerin ardı arkası kesilmiyor

Genel durumuyla klinik tablosu düzelen hastanın tedavisinin devamı ve eğitimlerinin tamamlanması amacıyla çocuk endokrin servisine kabul edildi. Klinikte minik hastanın ailesine kan şekeri ölçümü, insülin uygulama, beslenme, egzersiz, hipoglisemi (kandaki şeker seviyesinin olağandan düşük olması) ve hiperglisemi (kandaki şeker seviyesinin çok yüksek olması) yaklaşımı, karbonhidrat sayımı eğitimleri verildi.

Karbonhidrat sayım eğitimini tamamlayan diyabetli hasta kendisi için özel olarak hazırlanan pastasını keserek doğum gününü kutladı.

Muhabir: SERDAL KAYHAN