Muğla Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Muğla’da “Eğitim bir millet ödevidir”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Muğla’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek öğretmen adaylarıyla buluştu. Bakan Selçuk, eğitimin bir millet ödevi...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Muğla’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek öğretmen adaylarıyla buluştu. Bakan Selçuk, eğitimin bir millet ödevi olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenimiz güçlü olmazsa eğitim sistemi güçlü olmaz. Eğitim öğretmenin gücü kadardır” dedi.

Sinem Karakaya

Muğla'ya eğitim sektörüne yönelik değerlendirme toplantısı için gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önce Muğla Valiliği ziyaretinde bulunarak İl Eğitim Değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde öğretmen adayı öğrencilerle bir araya gelen Bakan Selçuk, ‘2023 Eğitim Vizyonu ile Uyumlu Bir Eğitim Fakültesi’ programına katıldı. Bakan Selçuk, basına kapalı gerçekleşen programın ardından 15 yıl Muğla İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Aksan için Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene katıldı. Bakan Selçuk, buradaki cenaze töreni sonrası Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen hayırsever iş insanları ve STK'lar ile düzenlenen toplantıya geçti.

Buradaki toplantıda konuşma yapan Muğla Valisi Esengül Civelek, ülkenin eğitim alanındaki gelişmelerinde Muğla’nın da karşılık bulduğunu söyleyerek, “Son yıllarda ülkemizde eğitim alanlarındaki ilerleme ve gelişmeler ilimizde de karşılık bulmuştur. Muğla’mız eğitim alanında okurlaşma oranları, derslik, öğretmen ve öğrenci sayıları okullarımızın durumu ülkenin ortalama verilerine çok iyi konumdadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın görev ve sorumlulukları kapsamında ilimizde eğitim alanında gerçekleştirilen tüm yatırımlar ile eğitim öğretim faaliyetlerinden dolayı müteşekkiriz. Eğitimin milletlerin en önemli dokusu olduğu gelişmenin, kalkınmanın bölgesel ve küresel ölçekte ifade edebilirliği nitelikli insan gücüyle, nitelikli eğitimle mümkündür. Milli Eğitim Bakanlığımızca hazırlanan güçlü yarınlar için eğitim vizyonunda belirtilen stratejik hedeflere ulaşmak için yerelden ulusala katkı sağlamak üzere ilimizin eğitim seviyesiyle daha da yükseltmek sorumluluğumuzda ilgili elbirliği, gönül birliği ve işbirliği içerisindeki çalışmalarımıza hep birlikte var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

BAKAN SELÇUK: “ÖĞRETMENİMİZ GÜÇLÜ OLMAZSA EĞİTİM SİSTEMİ GÜÇLÜ OLMAZ”

Muğla’daki eğitim faaliyetlerini yakından görmek ve eğitim üzerine istişarede bulunmak için Muğla’da olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Eğitim bir millet ödevidir. Eğitim doğrudan doğruya ekonomiye bağlıdır. Eğitim ortak payda ister. Eğitim birleştiricilik ister. Eğer herkes kendi kafasına göre insan yetiştirmeye çalışırsa millet olma şuurunu kaybederiz. Öğretmenimiz güçlü olmazsa eğitim sistemi güçlü olmaz. Eğitim öğretmenin gücü kadardır. Eğitim, öğretmenin niteliğini aşamaz. Ama eğitim sadece öğretmenle de olmuyor. Mesleki eğitimi çok önemsiyoruz. Ekonominin tabanında teknisyenler, çıraklar, kalfalar, ustalar olmazsa ekonomide sadece mühendislerle iş yürümez. Bütün sektörlerin analizini yaptık il bazlı. Hangi ilde hangi sektör var buna baktık. Sonra aynı ildeki meslek okullarının bölümlerine baktık. Örtüşme yüzde 20’nin altında. İmkânı verince öğrenci okuyor. Bir çocuk 3 yaşına kadar telefon görmemeli, asla hazır gıda yememeli. Bizim eğitim sistemini inan yetiştirme sistemine dönüştürüyoruz. Eğitim sınava adam hazırlamaz insan yetiştirir. İmkanı olan herkes fakir mahallelere atölye yapsın. Atölye çok önemli. Çocuk her şeyi hazır bulmamalı, çocuk zorluk görmeli. Değer bilmeli aksi takdirde olmaz. Biz bu işi beklenti olmadan yaparsak bereketli olur, yeşillenir. Bu ülkenin çocuklarını ülkenin geleceği için düşünürseniz güzel olur. Çocuklar bize benzemesinler kendi çağlarında yaşasınlar. Aklın, bilimin ahlakın dışında yolumuz yok” şeklinde konuştu.

Daha sonra eğitime destek veren 63 hayırsevere Bakan Selçuk tarafından plaket takdim edildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen hayırsever iş insanları ve STK'lar ile düzenlenen toplantının ardından tekrar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde öğretmenlerle bir araya geldi. Son olarak da Ak Parti Muğla İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Selçuk, partililerle bir araya geldikten sonra Muğla’dan ayrıldı.