BERİTAN YÜCEL


Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD), Muğla’nın Milas ilçesine Kızılağaç köyü mezarlığı içinde bulunan tarihi çeşme ve tarihi mezarların bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşadığını duyurmasının ardından Milas Müzesi harekete geçti.

Milas’ın Kızılağaç köyü mezarlığı içinde bulunan tarihi çeşme ve tarihi mezarların bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşadığını duyuran ve yetkililere çağrıda bulunan EKODOSD, Milas Müzesi Müdürü Mehmet Çelebi’nin ve müzeye bağlı uzmanların konuyu duyarlılık gösterdiğini açıkladı.

EKODOSD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Milas’a bağlı Kızılağaç köyü mezarlığı içinde bulunan ve mimari tarz açısından bölgede benzerlerine pek rastlanmayan kubbemsi şekli olan tarihi mezar yapılarının yıkılmaya başladığını ve tescile değer olup olmadığı konusunda Milas Müzesi Müdürü Mehmet Çelebi’yi bilgilendirmiştik.

Müze müdürü Mehmet Çelebi ve müzeye bağlı uzmanlar konuyu duyarlılık göstererek, Kızılağaç mezarlığına gelerek incelemelerde bulundular.

Ayakta olan ve yıkılan tarihi mezarlar ve mezarlığın yanında bulunan tarihi çeşme incelenerek, fotoğrafları çekildi ve bu konuda bir rapor tutuldu.

Devleti ve Milleti Buluşturan Vali Devleti ve Milleti Buluşturan Vali

Konuya gösterdikleri duyarlılık için Milas Müze Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz.”

Editör: Gazete Muğla