SİNEM KARAKAYA- Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘Geleceğim Mesleğim’ faaliyetleri kapsamında Muğla’da ‘Liderler Öğrencilerle Buluşuyor’ paneli düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi ve ulaşımın kolaylaştırılması aynı zamanda öğrencilerin ilgi ve yetenekleri çerçevesinde mesleki eğitime olan ilginin arttırılması amacıyla Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Hilmi Toker, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Açı Özel Öğretim Kursu Yöneticisi Cihan Şimşek ve Muğla Ekip Araç Üstü Ekipman Yöneticisi Mehmet Altaş panelistler olarak öğrencilere deneyimlerini aktardı.

Ayrıca panelin düzenlendiği fuaye alanında 7 meslek lisesi, alanlarını tanıtan uygulamalar yaparak 8. sınıflar ve panelistlere projeler hakkında bilgiler verdi.

‘Ara Eleman Değil Aranan Elaman’ sloganıyla hayata geçirilen ‘Geleceğim Mesleğim’ tanıtım filmiyle başlayan panele Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Meslek Lisesinden Mezun Olan Liderler Öğrencilerle Buluştu

Mesleki eğitimin anlatılabileceği en güzel temasının oluşturulduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “Toplumun ihtiyaçları, iş piyasasının talepleri üzerine mesleki eğitimde yapılan çalışmalar gelecek Türkiye’sini güçlendirecektir. Bir ülkenin gelişmişliği mesleki eğitime verdiği önemle ölçülür. Bu nedenle 2023’e daha güçlü, daha nitelikli topluluk ve geleceğin mesleklerini yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle mesleki eğitimde alacağımız yol başta Muğla’mız olmak üzere tüm ülkemizi ve dünyayı güçlendirecektir. GEKA işbirliği ile düzenlediğimiz panelde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Muğla'nın 4 İlçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi? Muğla'nın 4 İlçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi?

Mesleki eğitimin geleceğe önem arz ettiğini vurgulayan GEKA Genel Sekreter Vekili Ece Gölükçetin; “ 2019 yılı ajansımız için mesleki eğitim yılıydı. ‘Geleceğim Mesleğim’ temasıyla Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde mesleki eğitimin önemini vurgulamak için çalışmalar yürüttük. Bu faaliyetler kapsamında liderler öğrencilerle buluşuyor etkinliğini gerçekleştirmek için bir aradayız. Bu etkinliğimizin hedefteki eğitimin önemine dikkat çekmesini temenni ediyoruz. Mesleki eğitimin ülkemizin geleceği öneminin farkındayız. Mesleki eğitimin daha iyi bir yere taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu etkinliğin verimli geçmesini temenni ederiz” şeklinde konuştu.

Soru-cevap şeklinde devam eden panelin sonunda, panelistlere Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından ödülleri takdim edildi. Öte yandan Muğla Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlar katılan öğrencilere ikram edildi.

Editör: Gazete Muğla