Muğla İl Tarım ve Orman Müdür Barış Saylak, ilçe ziyaretlerine Köyceğiz ile devam ediyor.  Saylak, ilçe ziyaretlerine Köyceğiz’de faaliyet gösteren Hüdaverdi Gıda Tarım Ltd. Şti. Paketleme tesisini gezerek başladı. İşletme yetkilisi Ayhan Merpez ile görüşen Saylak, tesisin üretim ve ihracat durumu ile ilgili bilgiler aldı.

İşletme yetkilkisi Ayhan Merpe; “İşletmenin yıllık 30 bin ton yaş meyve-sebze işlediğini, bunun 20 bin tonunun narenciye olduğunu” söyledi. Saylak, çalışanlarla konuşarak sorunlarını dinledi. Köyceğiz’ in narenciye üretimindeki önemine değinen Saylak; “ 2018 yılında ilimiz genelinde toplam 400 bin ton narenciye üretimi olmuş, bunun 200 bin tonu yani yarısı sadece Köyceğiz’ de üretilmiş. Bu çok ciddi bir miktar. Üretimin ve ihracatın artması için, hem üreticilerin hem de işletmecilerin sonuna kadar arkasındayız”dedi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ı makamında ziyaret ederek görüşmelerde bulunan Saylak ardından Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret ederek, personellerle tek tek tanıştı.

Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi” Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

Muğla İl Tarım ve Orman Müdür Barış Saylak Personelle yaptığı konuşmada; “Tarım bizim işimiz. Zevkle ve keyifle yapmamız gereken bir iş. Ben sahada olmayı ve üreticilere dokunmayı çok seviyorum. Sizlerin de her zaman üreticilerin yanında olmanızı istiyorum. Köyceğiz özellikle ilimizde narenciye üretimi için oldukça önemli bir narenciye deposu. Bu yüzden Ziraat Odası ile birlikte ortak çalışmalara imza atarsak daha başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

İlçe Müdürlüğü’nde Köyceğiz Ziraat Odası Başkanı Şaban Ali Çetin ile bir araya gelen Saylak, Çalışmalar ortak yürütülür ise narenciye üretiminde daha iyi yerlere gelinebileceğini belirtti.

Barış Saylak’ın ziyaretinin son adresi Döğüşbelen Mahallesinde bulunan Üretici Mustafa Çelik’ e ait narenciye bahçesi oldu. Saylak, Narenciye hasadı yapan işçilerle, Hamitköy, Zaferler ve Döğüşbelen Muhtarlarıyla görüşerek bilgiler aldı. Daha sonra işçilerle birlikte mandarin hasadı yaptı.

Editör: Gazete Muğla