Muğla Haberleri

MENTEŞE’DE ELEKTRİK ZAMMI PROTESTO EDİLDİ

Muğla genelinde elektrik faturalarına olan tepki çığ gibi büyümeye başladı. CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, “İktidar uzatmaları oynamanın bedelini halka ödetiyor. Elektrik...

Muğla genelinde elektrik faturalarına olan tepki çığ gibi büyümeye başladı. CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, “İktidar uzatmaları oynamanın bedelini halka ödetiyor. Elektrik faturasıyla sadece kullandığımız enerjinin maliyetini değil, iktidarın enerji şirketlerine teslimiyetinin bedelini ödüyoruz” denildi.

CHP Muğla İl Başkanlığı’nca Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında yüksek gelen elektrik faturaları üzerinden iktidara seslendi. Katılımcılar elektrik faturalarını yakarak, protesto etti.

Açıklamaya CHP Muğla Milletvekilleri, Tüm Yerel-Sen Muğla Şubesi, DİSK Genel İş Muğla Şube üyeleri ve vatandaşlar tarafından destek verildi.

“TÜRKİYE İKTİDARIN ELİNDE”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında, “Türkiye, halkın sorunlarını çözme becerisini yitirmiş bir iktidarın elinde, tükenişe sürüklenmektedir. Bu tükenişin en bariz göstergesi, faiz baronları ve yandaş sermaye haricindeki bütün yurttaşlarımızı mağdur eden ekonomik krizdir” ifadelerine yer verildi.

“BIÇAK KEMİĞE GELDİ”

Her ay ele alınan elektrik ve doğalgaz faturaları ile sadece kullanılan enerjinin maliyetini değil, iktidarın enerji şirketlerine teslimiyetinin de bedelinin ödendiğini belirten İl Başkanı Zeybekoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm varlıklarını satan, özelleştiren, yap, işlet devret adlı vurgun modeli ile yandaşları semirten AKP’nin son elektrik ve doğalgaz zamları halkımız için bıçağın kemiğe geldiğini gösteriyor” dedi.

“GELECEK İPOTEK ALTINDA”

Evlere gelen faturaların iki katına, iş yerlerindeki faturaların ise üç katına çıktığını dile getiren İl Başkanı Zeybekoğlu, “Aileler çorbayı kaynatmak, çocuğunu ısıtmak için borçlanma yoluna gitmek zorunda kalmıştır. Halkımızın borçluluk seviyesi yükseldikçe geleceği ipotek altına alınmıştır. Özgürlükten, adaletten, demokrasiden uzak AKP, yandaş kanallardaki propagandalar ve demokratik tepkisini ortaya koyanı da bastırma anlayışı ile iktidarının ömrünü uzatacağını zannetmektedir. Doğalgaz teminini beceremeyip, sanayiyi işleyemez hale getiren AKP’nin artık uzatmaları oynadığı herkesin malumudur. Şişen faturalar gibi halkın tepkisi de büyümektedir” diye konuştu.

Zeybekoğlu şöyle devam etti:

“Bütün vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracak olan, derhal seçime gidilmesidir.

Türkiye Cumhuriyeti İkinci Yüzyılına, etkin ve hak temelli bir sosyal devlet anlayışı ile girecek, kamucu enerji politikaları ile halkın elektriğe ve doğalgazı ucuz kullanması sağlanacaktır.”

Açıklamanın ardından katılımcılar tarafından elektrik faturaları yakılarak, tepki gösterildi.