Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi birçok hizmeti ücretsiz veriyor

Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi birçok hizmeti ücretsiz veriyor
 MUHABİR
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesindeki Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde kadınlara belli aralıklarla mamografi çekimi ve kanser taraması yapılıyor. Ayrıca kadınlara her ay kendilerine yapmaları tavsiye edilen kendi kendine meme muayenesi eğitimi ve çeşitli alanlarda danışmanlık hizmeti ücretsiz veriliyor.

whatsapp-image-2024-10-08-at-12-54-21.jpeg

Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi, "Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında Muğla’da düzenlenen yürüyüşte stant açtı. Açılan stantta Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi’nce ücretsiz olarak verilen hizmetler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi), Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Diyetisyen, Fizyoterapist, Sigara Bırakma Polikliniği, Psikososyal Destek Birimi, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Çocuk Gelişimci, Kadın Sağlığı ve Aile Planlaması Birimi, Gebe bilgilendirme Sınıfı Sağlıklı Hayat Merkezi’nde tüm hizmetler ücretsiz olarak veriliyor.

whatsapp-image-2024-10-08-at-12-59-46.jpeg

Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Doktor Betül Özcan Uzun, “Menteşe Sağlıklı Hayat Merkezimiz İl Sağlık Müdürlüğü Arka Bahçe tarafından Eski Sağlık Meslek Lisesi olan binada şu an hizmet yürütüyor. Oranın zemin katın diş fakültesinin en alt katı oluyor. Üst üç kat Diş Fakültesi oluyor. Hizmetlerimiz şöyle kanser tarama yapıyoruz. KETEM birimimiz var. Kırk altmış dokuz yaş grubundaki kadınlara 2 yılda bir meme kanseri taraması için mamografi çekiyoruz. Kadınlara her ay kendilerine yapmaları tavsiye edilen kendi kendine meme muayenesi eğitimi veriliyor. 30-65 Yaş aralığındaki kadınlara 5 yılda bir HPV taraması yaptırıyoruz. Yine 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkekleri 2 yılda bir kolon yani kalın bağırsak kanseri taraması amacıyla daha yurtta da gizli kan kitleri iki yılda bir dağıtılıyor. Onun haricinde diyetisyen, fizyoterapist, çocuk gelişimci, psikolog, sosyal çalışmacıya başvurabiliyor. Kişiler veya aile ekimi yönlendirebiliyor. Ağız ve Diş Sağlığı Koruyucu Sağlık hizmeti, taramaları ile okullarda eğitim yapıyoruz. Okul denetimine, okul sağlığıyla ilgili hizmetlerimiz var. Gebe sınıfı ve Aile Planlaması birimimiz var. Bunlarla ilgili aktif hizmet veriyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz veriliyor” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.