Muğla Haberleri

Memur-Sen kamu çalışanlarına serbest kıyafet istedi

Memur-Sen, tüm dünyada ve ülke genelinde gören Coronavirüs salgını dolayısıyla kamu çalışanlarının serbest kıyafet ile çalışabilmeleri için bir...

Memur-Sen, tüm dünyada ve ülke genelinde gören Coronavirüs salgını dolayısıyla kamu çalışanlarının serbest kıyafet ile çalışabilmeleri için bir uygulama talep etti.

Memur-Sen, tüm dünyada ve ülke genelinde gören Coronavirüs salgını dolayısıyla kamu çalışanlarının serbest kıyafet ile çalışabilmeleri için bir uygulama istedi. Memur-Sen İl Temsilcisi ve Toç Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Adem Köseoğlu, Coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında kamuda çalışanlara, serbest kıyafet uygulamasının getirilmesi gerektiğini belirtti.

Corona virüs salgını ile mücadele kapsamında kamuda görevli personellerin serbest kıyafet uygulamasının da getirilmesi gerektiğini belirten Köseoğlu, “Virüsün en önemli özelliği temas ettiği nesnede uzun süre kalması, bunun için temizliğin bir kat daha önemine dikkat çekiyoruz. Kamu kurumlarında kılık kıyafet yönetmeliği kapsamında giyilen takım elbise ve döpiyes vb. kıyafetlerin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi zor olduğundan dolayı Memur-Sen olarak salgın tedbirleri süresince kamu ahlakını zedelemeyecek ve suiistimal edilmeyecek seviyede kamuda görevli personeller için serbest kıyafet uygulamasına geçilmesi noktasındaki talebimizi Muğla Valiliğimizin yüksek müsaadelerine sunduk. Bu noktada alınacak karar Coronavirüs salgının önlemesinde önemli katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle Coronavirüs tehdidine karşı canla başla mücadele eden, yorgunluk nedir bilmeden fedakarca çalışan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere görevleri başındaki tüm kamu çalışanlarımıza minnettarız” dedi.