Muğla Haberleri

Marmaris’te ormanlık alanda mermer ocağı için süreç başlatıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesinde orman arazisi vasfındaki alanda özel bir firma tarafından Mermer Ocağı yapılması için ÇED süreci başlatıldı.

Muğla’nın Marmaris İlçesi Beldibi Mahallesi Kırbaşı Tepesi mevkiinde, Datça Agrega Beton Turizm Tic. San. İnş. Hafr. Mermer İşletmesi A.Ş. tarafından, “202200545 Ruhsat Numaralı II-B Grubu Mermer Ocağı” faaliyetinin yapılması planlanıyor. Mermer Ocağı yapılması için ÇED süreci başlatıldı.

Proje sahası köşe koordinatları 1/25.000 ölçekli topoğrafik haritalarında O20-b1 paftasında yer alıyor. “3413469 Erişim Numaralı II-B Grubu Mermer Ocağı” alanı için 86,27 hektarlık “II-B Grubu İşletme Ruhsatı” mevcut olup bu alanın 21,09 hektarı ÇED alanı olarak belirlendi.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; ruhsat ve ÇED alanı orman arazisi vasfında. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden gerekli izin işlemleri tamamlandıktan sonra çalışmalara başlanılacak. Proje alanına en yakın yapı üretim çalışmaları yapılacak alan sınırı itibariyle 800 m güneybatıda bulunan mesken. Ayrıca 1100 m doğu yönünde MUSKİ Genel Müdürlüğü Marmaris İçme suyu Arıtma Tesisi yer alıyor.

Proje alanının 573 m güney yönünde Marmaris Milli Parkı bulunuyor.