Muğla Haberleri

Marmaris'te kaybolan Rus turisti havada, karadan ve denizden arıyorlar

-Muğla'nın Marmaris ilçesinde 12 gün önce tek başına doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Rus vatandaşı Natalya Somova için başlatılan arama çalışmalarına katılan ekipler orman ve dağlık arazide çalışmalarına her gün hava kararıncaya kadar ediyorlar.-Rus turisti Komandolar ve AFAD ekipleri karada ararken, Drone ve İHA havadan arıyor. Sahil Güvenlik ekipleri ise denizden arama çalışmalarına destek veriyorlar.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 12 gün önce tek başına doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan 48 yaşındaki Rus vatandaşı Natalya Somova için başlatılan arama çalışmalarına katılan Komandolar ve AFAD ekipleri karada arama çalışmalarına devam ediyor, Sahil Güvenlik ekipleri de denizden arama çalışmalarına destek veriyorlar.

Alınan bilgiye göre, Marmaris’te 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova için arama çalışmaları gece ve gündüz hem havadan, karadan ve denizden devam ediyor. Ekipler, ormanlık alan ve dağlık arazide zaman zaman zor anlar yaşıyorlar. Arama çalışmalarında 50’ya yakın personel ve 7 araç ile Jandarmaya ait 2 iz arama köpeği görev yapıyor.

11 Ağustos tarihinde Moskova’dan Marmaris’e tatil için gelen ve 17 Ağustos tarihinde kaldığı otelden doğa yürüyüşü için çıkan Somova 19 Ağustos’ta ülkesine dönmemesi üzerine ailesi kayıp ihbarında bulunması üzerine ekipler arama faaliyetlerine başlamıştı. Arama çalışmalarına Rus turistin yakınları da katılmak için Moskova'dan gelmişlerdi.

DRON VE İHA İLE HAVADAN ARANIYOR
Arama faaliyetleri Turunç mahallesinde kurulan kriz biriminde AFAD koordinasyonunda Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), Emniyetli Hayat Derneği, Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-AME-DER), Datça ve Marmaris Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR), komando ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile jandarma iz takip köpekleri, 8 dron, 1 termal dron ve İHA ile arama çalışmaları devam ediyor.
Muğla İl Jandarma Komutanlığına ait iz arama ve kadavra arama köpekleri ise Rus kadının arama çalışmalarında 12 gündür görev yapıyor.

GÜVENLİK KAMERASINDAN ORMANA GİRDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİ
Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, Somova'nın Karia yolu parkuruna giriş yaptığını tespit etmişti. Somova'nın kaybolmadan önce yürüdüğü anlara ait bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerine de ulaşılmıştı. Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve AFAD merkezi ile koordineli olarak Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-AME-DER), Datça ve Marmaris Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR), Muğla İl Jandarma Komando "Zıpkın" Timleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile jandarma iz takip köpekleri, 8 dron, 1 termal dron ve İHA ile arama çalışması başlattı.