Marmaris'te boğulma tehlikesi geçiren kadın için seferber oldular Marmaris'te boğulma tehlikesi geçiren kadın için seferber oldular

Muğla’nın Marmaris İlçesi Çamlı Mahallesi İncekum Mevkiinde Cleo Tur. Marina Yat İşl. Ve İnş. San Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Çadırlı Konaklama Alanı ve Günübirlik Alan” projesi için ÇED süreci başlatıldı.

“Çadırlı Konaklama Alanı ve Günübirlik Alan” projesi, İncekum Konaklamalı Orman Parkı sınırları içinde gerçekleştirilecek olup alanın 4,32 hekralık kısmı Çadırlı Konaklama Alanı olarak, 12,93 hektarlık kısmı ise günübirlik alan olarak kullanılacak.

17,25 hektar alana sahip İncekum Konaklamalı Orman Parkı üzerinde gerçekleştirilecek “Çadırlı Konaklama Alanı ve Günübirlik Alan” projesi ile ilgili olarak Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve CLEO Turizm Marina Yat İşl. ve İnş. San. Tic. A.Ş. arasında İncekum C Tipi Mesire Yeri ve Muhdesatı İşletme Hakkının Kiraya Verilmesi İşi Sözleşmesi imzalandı.

Otopark olarak kullanılmak üzere 155 ada 5 parselin tamamı; otopark ile proje sahası arasındaki bağlantıyı sağlamak üzere ise 155 ada 6 parsel’in 328,802 m2’lik kısmı, proje kapsamına dahil edildi. 155 ada 5 parselin mülkiyeti maliye hazinesine, 155 ada 6 parsel’in mülkiyeti ise ormana ait.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje kapsamında konaklamalı çadır alanında 49 adet çadır ünitesi kurulacak olup her bir ünite 2 kişilik planlandı. Bu bağlamda tesisin tam kapasite çalışması durumunda 98 ziyaretçi bulunacak.

Proje bedeli hesabında beklenmeyen ve diğer muhtelif giderler, altyapı ve donatım giderleri vb. giderler göz önünde bulundurulmuş ve toplam proje bedeli 98 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

ORMAN ALANI VE DOĞAL SİT ALANI

Proje alanı Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı sınırları içinde bulunuyor. Çevre Düzeni Planına göre proje alanı, “orman alanı”, “özel çevre koruma bölgesi”, “önemli doğa alanı”, “doğal sit alanı” ve “arkeolojik sit alanı” lejantında kalıyor.

Günübirlik alanının bir kısmı Muğla KVKBK'nun 23.02.2021/10496 sayılı kararı ile tescilli III. Derece Arkeolojik Sit alanı sınırları içerisinde bulunuyor. 01.07.2022 tarih ve 113 sayılı ilke kararı doğrultusunda “Nitelikli Doğal Koruma Alanı”nda kalıyor.

Proje alanı, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alıyor.

Muhabir: BERİTAN YÜCEL