Marmaris - Fethiye denizden birbirine bağlandı

Marmaris - Fethiye denizden birbirine bağlandı
 MUHABİR
Marmaris – Fethiye Feribot Seferleri başladı. Marmaris tarihinde bir ilk olan sefer için tören düzenlendi.

Deniz ulaşımını daha verimli hale getirmek ve denizlerden daha fazla faydalanmak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Marmaris – Fethiye, Fethiye - Marmaris Feribot Seferleri açılış töreni Belediye Yat Limanı’nda düzenlendi. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜNLÜ: SÖZ VERDİĞİMİZ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Ev sahibi olarak konuşan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, sosyal belediyecilik anlayışının çok güzel bir örneğinin hayata geçirildiğini belirterek “Seçim öncesi meydanlarda söz verdiğimiz projeleri yerine getiriyor, hizmet zincirimize bir halka daha ekliyoruz” dedi. Karaya alternatif bir ulaşım modelinin Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras önderliğinde hizmete alındığını ifade eden Başkan Ünlü, “Deniz seferleri hepimize hayırlı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

BALCI: DENİZCİLİK BAYRAMINDA ÇOK ANLAMLI BİR HİZMET

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da bir konuşma yaparak, Büyükşehir Belediyesi’yle uyum içinde çalışarak, sosyal belediyeciliğin gereği neyse yapacaklarını belirtti. İl Başkanı Zekican Balcı ise konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizcilik Türk’ün milli ülküsüdür” sözünden hareketle Denizcilik Bayramı’nda böyle bir hizmetin halkla buluşmasının çok anlamlı olduğunun altını çizdi.

ARAS: KABOTAJ 98 YILDIR İLK DEFA BU KADAR ANLAMLI KUTLANDI

Projenin öncüsü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Atatürk’ün kendilerine gösterdiği yola işaret ederek somut eylemler yaptıklarının altını çizdi. Kabotaj Bayramı belki de ilk defa bu kadar anlamlı kutlanıyor diyen Başkan Aras konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kıyı ilçelerin turizm potansiyelini feribot seferlerimizle arttırıyoruz. Deniz ulaşımını da devreye sokarak hem kara trafiğini rahatlatacak hem de vatandaşlarımıza güvenli, konforlu ve ucuz bir deniz ulaşımı alternatifi sunacağız. Ben buradan acentelere sesleniyorum. Programlarınıza günübirlik feribotla Fethiye ya da aynı şekilde Marmaris turlarını ekleyin. Vatandaşlarımız Fethiye körfezini görsün, ya da Marmaris’e gelip alış veriş yapsın.”

BAŞKAN ARAS’TAN ARABALI FERİBOT MÜJDESİ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşmasında Çamlı – Bodrum arası arabalı feribot seferlerinin de müjdesini verdi. Projenin çalışılmaya başlandığını kaydeden Aras “ Kıyılarımızı birbirine feribot seferleri ile bağlayacağız. Bu doğrultuda Çamlı’dan Bodrum’a arabalı feribot seferleri planlıyoruz. Vatandaşlarımız Gökova’nın maviliklerinde seyahat edecek” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Marmaris- Fethiye feribotuna binerek ilk seferle Fethiye Limanı’na doğru yola çıktı.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.