Muğla Haberleri

Liselilerin 4 Projesi Geçti

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Türkiye Ulusal Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan 4 farklı Erasmus+ projesiyle,...

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Türkiye Ulusal Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan 4 farklı Erasmus+ projesiyle, önümüzdeki iki yıl boyunca 8 ülkede 14 farklı faaliyet gerçekleştirecek.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri  kabul gören 4 farklı Erasmus+ projesiyle 74 bin 39 Euro hibe almaya hak kazandı. Bu kapsamda 45 öğrenci ve 33 öğretmen, 8 ülke, 13 şehirle kültürel etkileşim içinde bulunacak. İtalya, Portekiz, İspanya, Avusturya, Romanya, Makedonya, Litvanya ve Estonya ülkelerindeki iyi uygulamaları Muğla’ya transfer edecek öğretmen ve öğrenciler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda biraraya geldiler.  Toplantıda konuşma yapan okul müdürü Muhammed Deniz Solmaz, “ Okulumuzun adı halen Kız Meslek Lisesi olarak biliniyor. Halbuki okulumuz üst düzey donanımlarıyla Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir. Bugün burada okulumuzun Erasmus+ projelerinin tanıtımı için toplandık. Projelerimizin tanıtımı okulumuzun tanıtımında önemli katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Toplantımıza iştirak eden değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

KABUL GÖREN PROJELER

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hibe almaya hak kazanan 4 Erasmus+ projesi ise  şu şekilde: “1. Proje, ‘ Öğrenmek engel tanımaz’. 14.25 avro hibe kazanan projenin amacı; özel eğitim ve kaynaştırma  öğrencilerinin daha nitelikli bir eğitim almaları için öğretmen yeterliliklerini geliştirmek, verimli öğretim materyallerini tanımak, etkili öğretim yöntemlerini ve iyi uygulamaları transfer etmek.  2. Proje, ‘AB ülkelerinde bilgisayarlı saç tasarımı ve makyaj uygulamaları’. 30.194 avro hibe kazanan projenin amacı; Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güzellik ve saç bakım hizmetleri öğrencilerini, alanlarındaki yeni teknolojik uygulamalarla tanıştırarak mesleki yeterliliklerine katkıda bulunmak ve istihdam imkanlarını genişletmek. 3. Proje; ‘Bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik yoluyla Avrupa yurttaşları arasında köprüler kuralım.’ 23.720 avro hibe kazanan projenin amacı; bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, robot, dron yapımı, yazılım programı hazırlama çalışmalarına aktif olarak katılım sağlayarak Avrupa’daki okullar arasında bir köprü kurmak. 4. Proje ise; ‘Geleneklerin yeniden doğuşu’ adlı proje. 6000 avro hibe kazanan projenin amacı; öğrencileri farklı kültürlerle tanıştırarak, Avrupa’daki ve ülkemizdeki kültürel zenginliklerin farkına varmalarını, iletişim kanallarını geliştirmelerini sağlamak.