Muğla Haberleri

Liseli Öğrencilerden Engelsiz Eğlence

SİNEM KARAKAYA- Liseli öğrenciler engelli arkadaşları için sahne aldı.  Muğla Turgut Reis Lisesi öğrencileri, Yerkesik Özel Eğitim Meslek Okulu’nda...

SİNEM KARAKAYA- Liseli öğrenciler engelli arkadaşları için sahne aldı.  Muğla Turgut Reis Lisesi öğrencileri, Yerkesik Özel Eğitim Meslek Okulu’nda öğrenim gören engelli arkadaşları için program hazırladılar.

3 Aralık Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin katılımlarıyla Muğla Özel Eğitim Meslek Okulunda program düzenlendi. Menteşe Turgut Reis Anadolu Lisesi öğrencileri, "Engelsiz Eğlence" etkinliğiyle Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu’nda sahne aldılar.

Muğla Turgut Reis Lisesi Öğrencileri hazırladıkları "Engelsiz Eğlence" gösterisi ile Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu’nda sahne aldılar. Öğrenciler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli arkadaşlarına güzel bir gün yaşattılar.

Turgut Reis Lisesi Müdürü M. Akif Ağır’ın destek verdiği öğrenciler okulun ayarladığı servis aracıyla Yerkesik Mahallesi’nde bulunan eğitim uygulama okuluna geldiler. Özel arkadaşları tarafından bahçede karşılanan öğrenciler engelli kardeşleriyle kucaklaştılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Menteşe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, idareciler, öğretmen ve özel eğitim öğrencilerinin izleyici olarak yer aldığı etkinlik dolu dolu geçti.

Müzik dinletisi ve skeçlerden oluşan "Engelsiz Eğlence" adlı programda işaret dili ile seslendirilen "Bütün Dünya Bayram Olsa" şarkısı ilgiyle izlendi. Muğla yöresine uyarlamış "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" skeci ise salondakileri kahkahaya boğdu.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, engelli kardeşleri için hazırladıkları programdan dolayı Menteşe Turgut Reis Anadolu Lisesi öğrencilerini tebrik etti.  İl Milli Eğitim Müdürü Töre; “Öğrencilerimizin duyarlılıkları beni çok etkiledi. Kendileri düşünmüşler 3 Aralık Dünya engelliler gününde engelli kardeşlerimiz için ne yapabiliriz? Diye. Daha sonra fikirlerini öğretmenlerine ve okul müdürüne anlatmışlar. Onların da tam desteğini alarak 1 ay boyunca hazırlandıkları gösterilerini bugün burada engelli arkadaşları için sahnelediler. Çok güzel bir gösteri oldu. Arkadaşları çok eğlendiler. Engelleri sevgiyle aşmanın mümkün olduğunu bizlere bir kez daha gösterdiler. Her bir öğrencimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum, arkadaşlarına, topluma ve tüm insanlığa örnek olmasını diliyorum” dedi.