Muğla Haberleri

Köyceğiz’deki “Çiçek Baba Eren” etkinliğinde binler buluştu

-Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde 700 yıldır geleneksel olarak Sandras Dağında düzenlendiği bildirilen “Çiçek Baba Eren” etkinliğinde binlerce insan adaklarını keserek, dualar ettiler.

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde 700 yıldır geleneksel olarak düzenlendiği bildirilen “Çiçek Baba Eren” etkinliğinde binlerce insan adaklarını keserek, dualar ettiler.
Eren, etkinliklerine katılan Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan, her yıl gelenek olarak düzenlenen etkinliğe Muğla dışında da önemli katılım olduğuna işaret ederek, “Burası bölgede yaşayan yörükler için çok önemli bir yer. Her yıl Denizli2den, Beyağaç’tan ve farklı bölgelerden çok sayıda insan buraya geliyor. Bizde dualarımızı yaptık. Yapılan adaklar vardı onlara katıldık. Bundan sonraki yıllarda da bu etkinliği yapmaya devam edeceğiz”

BİNLERCE İNSAN BULUŞTU
Muğla ve ilçeleri ile Denizli ilçelerinden gelen aralarında kadın, çocuk ve yaşlılarında bulunduğu binlerce insan, Köyceğiz İlçesindeki Sandras Dağında bir araya geldi. 700 yıldır geleneksel olarak düzenlendiği bildirilen “Çiçek Baba Eren” etkinliğinde buluşan binlerce kişi adaklarını keserek, dualar ettiler. Eren, etkinliklerinin her yılın Ağustos ayının son haftasında yapıldığını anlatan vatandaşlar, etkinlik bölgede yaşayan insanların kaynaşmasına da vesile oluyor, dediler.