Köyceğiz Büyükkaraağaç sakinleri 44 yıldır darbenin yasağıyla yaşıyorlar

Köyceğiz Büyükkaraağaç sakinleri 44 yıldır darbenin yasağıyla yaşıyorlar
 MUHABİR
-12 Eylül 1980 İhtilali'nin ardından yasak bölge ilan edilen Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Sultaniye Mahallesine bağlı Büyükkaraağaç sakinleri 44 yıldır darbenin yasağı ile yaşıyorlar.-Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ile birlikte Büyükkaraağaç’ı ziyaret ederek, mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

12 Eylül 1980 İhtilali'nin ardından yasak bölge ilan edilen Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Sultaniye Mahallesine bağlı Büyükkaraağaç sakinleri 44 yıldır darbenin yasağı ile yaşıyorlar.
Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Sultaniye Mahallesinin Büyükkaraağaç mevki 12 Eylül İhtilali'nin ardından yasak bölge ilan edildi. Köylüler, en yakın ilçe olan Marmaris'e gitmek için 4 kontrol noktasından kimlikle geçebiliyorlar.

whatsapp-image-2024-09-05-at-11-05-08-1.jpeg

Denize sıfır yaşayan köylülerin balık tutması da, piknik yapması da yasak Köylülerden geçtiğimiz yıllarda vefat eden Mehmet Hatipoğlu, oltayla balık tuttuğu için Ankara Mamak'ta 45 gün hapis yattı, birçok köylü de para cezasına çarptırıldı.
Büyükkaraağaç sakinleri, 1982'de Kenan Evren tarafından alınan kararlardan ve yasaklardan kurtulmak istiyor. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na yakın olan ve darbeden sonra "Yasak alan" ilan edilen 3 bin 639 hektar alanda yaşayan vatandaşlar, hayatlarının zindana döndüğünü, Marmaris'e gitmek için bile 4 kapıdan geçmek zorunda olduklarını söylediler. Bölge sakinleri geçtiğimiz yıllarda yaptıkları protestolarla seslerini duyurmaya çalışarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sorunun çözümü için yardım istemişlerdi.

whatsapp-image-2024-09-05-at-11-03-49-1.jpeg

KÖYCEĞİZ YOLU KAPALI
Sultaniye Muhtarı Rahim Yıldırım, Büyükkaraağaç’tan Köyceğiz’e giden yolun askerler tarafından kapatıldığına işaret ederek, “Bölgeye girişte yol kontrolü var. Çocukların top oynadığı alanlarda bile asker sürekli kontrol yapıyor. Bölge sakinleri mağdur. Bölgeye gelen Sayın Valimize ve Bakan Yardımcımıza mağduriyetimizi anlattık. Yaşanan bu sorunun çözümünü istiyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-09-05-at-11-03-49.jpeg

VALİ VE BAKAN YARDIMCISI VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu , Köyceğiz’in Sultaniye Mahallesine Bağlı Büyükkaraağaç’ı ziyaret ederek vatandaşlar sakinleri ile bir araya geldiler. Sultaniye Muhtarı Rahim Yıldırım ve bölgede yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, soruna en kısa zamanda çözüm bulunmasını istediler.

whatsapp-image-2024-09-05-at-11-05-07.jpeg

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.