Muğla Haberleri

Kızılbük davasında mahkeme davanın reddine karar verdi

Muğla’da Sinpaş Grubu’nun, Marmaris İçmeler’deki Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca verilen ÇED olumlu raporuna karşı, Marmaris Kent Konseyi’nce açılan davada mahkeme davanın reddine karar verdi.

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat. Ort. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk” projesine 2022 yılında verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için açılan dava geçtiğimiz yıl Temmuz ayında görülmüştü. Mahkemenin, ÇED Gerekli Değildir Kararının iptali yönünde verdiği karar Danıştay tarafından onanarak kesinleşmişti.

YENİDEN BAŞVURU YAPILDI, ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ

Şirketin yeniden ÇED başvurusu üzerine 10 Mart 2023’te Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca ÇED olumlu raporu verildi.

BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇTI, MAHKEME DAVANIN REDDİNE KARAR VERİLDİ

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesi projeye ilişkin verilen ÇED olumlu kararının iptali için dava açılmıştı ve Muğla 3. İdare dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılması neticesinde davanın reddine karar vermişti.

ÇEVRECİLERİN AÇTIĞI DAVADA OLUMSUZ KARAR

Marmaris Kent Konseyi’nce, açılan davada mahkeme davanın reddine karar verdi. Marmaris Kent Konseyi’nce yapılan açıklamada, “Görünür şekilde Sinpaş’ın kıyı kenar çizgisini tahrip edip düzenlediği ve kendisine ait olmayan 15 hektarlık milli park alanını tahrip ve işgal ettiği somut delil olarak ortada olduğu halde; dahası valilik ÇED gerekli değildir kararının iptalini sağlayan bilirkişi raporunun dayandığı bilimsel gerçekler ortada iken böylesi bir hukuksuzluk kabul edilemez.

Bununla birlikte imarsız bir alanda olması sebebiyle kanalizasyon, su, elektrik altyapısının ve kadastral bir yolunun olmadığı resmi belgelerle ispatlı iken takınılan bu tutum, yapanın yanına kar kalmasını sağlamaktır.

İtirazlarımızı ve mücadelemizi sürdürüyoruz ve biliyoruz ki sonunda biz haklı çıkacağız. Halkın olan halkta kalıncaya, yasalar herkese eşit uygulanıncaya kadar hak arama mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” denildi.