Kira öder gibi aidat: Yüzde 220 zam yapıldı

Kira öder gibi aidat: Yüzde 220 zam yapıldı
2024 senesi zamlarla başladı zamlarla devam ediyor. Site ve apartman aidatlarına yüzde 220 oranlarında artışlar vatandaşları çileden çıkardı. İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir sitenin aidatı 1039 TL'den 3300 TL'ye çıkarıldı.

2023 hayat pahalılığının, enflasyonun ve zamların senesi oldu. 2024'e gireli henüz 17 gün oldu ama görünen o ki vatandaşın geçim mücadelesi 2023'ten daha zor olacak.

2024'ü karşılamamızla birlikte her kaleme zam üstüne zam gelmeye başladı. Zam kararlarında aidatlar da nasibin alırken, bazı sitelerde yüzde 220'lik artışlar görüldü.

Yeni yılla birlikte apartman aidatlarında fahiş bir şekilde artış meydana geldi. Hali hazırda ödenmesi zaten hallere gelen aidatlarda neredeyse yüzde 220 zamma gidildi.

1039 LİRA OLAN AİDAT 3 300 TL'YE ÇIKTI

İstanbul'da, bazı sitelerde aidatlara fahiş oranlarda zamlar yapıldığı görüldü. Esenyurt'ta bulunan bir sitenin aidatına yaklaşık yüzde 220 oranında zam yapıldığı öğrenildi. Site sakini Niyazkılıç Niyaz, 12 ay içerisinde aralıklarla yapılan zamların son ocak zammı ile birlikte bin 39 liradan 3 bin 300 liraya çıktığını aktardı. Hukuksal olarak ise kat maliklerinin duruma itiraz etmeleri mümkün. Avukat Yunus Emre Çakıroğlu, aidatlarda fahiş bir artış yapılmasına karşın kat maliklerinin site toplantılarına katılmasını ve bu toplantılarda alınan kararları takip etmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.