Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, sosyal medya üzerinden kan stoklarının azalmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır diyen Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, vatandaşları kan vermeye davet etti.

Sinem Karakaya

Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, ülke genelinde yaşanılan Corona virüs salgını nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında kısa çalışma uygulamasına geçilmesinin ardından Kızılay Kan Merkezinde kan stoklarının azaldığını açıkladı.

Şube Başkanı Kayacık, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleye yer verdi; “ Yaşadığımız Corona virüs salgını ve uygulanan tedbirler kapsamında kısa çalışma uygulamasına geçilmesi nedeni ile Türk Kızılay Kan Merkezlerimizdeki kan stoklarımız ciddi oranda azalmıştır. Sorunu çözmek için Kan Merkezlerimizde Replasman (yenileme-yerine koyma) uygulamasına geçilmiştir. Yani; kan ihtiyacı olan vatandaşlarımız, ihtiyacı olduğu kadar kanı, hastanelerde de kan alınmadığı için, Kızılay Kan Bağış Birimlerimize bağışlamak durumundadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın gün içinde rahatça bağışta bulunabilmesi için Menteşe İlçemiz Kurşunlu Meydanı'nda ve ilçelerimizde bulunan Kan Bağış Birimimizin çalışma saatleri 13:00-17:15 olarak güncellenmiştir. Bilindiği gibi Türk Kızılay ülkemizdeki kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılayan yegane kurumdur ve hizmetin sürekliliği adına 18-65 yaş aralığındaki her sağlıklı vatandaşımızı kan bağışına davet ediyoruz.”

KAN BAĞIŞLAYANA ÜCRETSİZ MUAYENE

Günün ilk ışıklarında acı tablo ortaya çıktı Günün ilk ışıklarında acı tablo ortaya çıktı

Öte yandan kan bağışında bulunan vatandaşlara muayenelerin ücretsiz yapılacağını belirten Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, kan sayımları, ateş ölçümü, tansiyon ve genel sağlık durumu kontrol edileceğini söyledi.

‘Türk Kızılay Kan Bağış Merkezlerimizde sorumlu hekim arkadaşlarımız tarafından ücretsiz muayene edileceksiniz’ diyerek vatandaşlara çağrıda bulunan Kayacık, “Kan sayımlarınız yapılırken, ateşiniz ölçülecek, tansiyonunuza bakılacak ve genel sağlık durumunuz kontrol edilecek. Korkmayın. Corona Virüs solunum yolu ile bulaşan bir hastalıktır. Kan Bağış noktalarımız sürekli dezenfekte edilen, steril ve son derece güvenli ortamlardır. Personellerimiz hijyen kurallarına dikkat eden ve koruyucu ekipmanlar ile işlerini yapan deneyimli kişilerdir. Yani; kan bağışında bulunurken size,  Covid19 bulaşmaz. Kan bağışında bulunmak, bağışıklığınızı düşürmez” dedi.

Editör: Gazete Muğla