Türkiye’de TÜBİTAK tarafından düzenlenen 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği’nde Milas Bilim Şenliği finale kalarak desteklenmeye hak kazanan projeler arasına girdi.

Haber Merkezi

Milas Bilim Şenliği, Türkiye’de TÜBİTAK tarafından düzenlenen 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği’nde ülke çapında 54 projenin arasına girerek finale kaldı. Desteklenmeye hak kazanan projeler arasına giren Milas Bilim Şenliği’nde Milaslılar için projeler üretiliyor.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Milas Bilim Şenliği’nde Milas Belediyesi, Milas Veterinerlik Fakültesi, Milas Meslek Yüksekokulu,  İlçe jandarma Bölük Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, Milas Devlet Hastanesi, Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Milas İzan Hastanesi projelere paydaşlık ediyor.

Proje’de “Köyde, Şehirde Kültür, Sanat, Bilim Her Yerde” sloganıyla, Milas halkına bilimsel bilgileri aktarmak ve yaygınlaştırmak hedefleniyor. Sosyal ve beşeri bilimlerinde faaliyet gösteren projede, teknik ve tarımsal bilimler alanlarında da etkinlikler hazırlanacak.

Milas Bilim Şenliği, TÜBİTAK Bilim Şenliği’nde finale kaldı

26 birleştirilmiş sınıflı köy ilkokulunun öğrencileri ile birlikte okul öncesinden üniversiteye kadar tüm kademe öğrencileri, öğretmenler ve Milas halkının hedef kitlesi olduğu Milas Bilim Şenliği 4-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Şenlikte, robotik kodlama, mobil uygulamalar, artırılmış gerçeklik, e-öğrenme, atık değerlendirme, el sanatları, müzik, drama etkinlikleri, sergiler, geniş kitlelere yönelik 6 söyleşi, coğrafi işaretler tanıtımı, laboratuar söyleşileri, deneyler, planetaryum, teleskop ve bilim gösterileri yapılacak.

TSK'dan Muğla'ya 5 helikopter TSK'dan Muğla'ya 5 helikopter

QR kod uygulamaları ile katılımcı sayısal verilerin toplanacağı etkinlikte toplam 6711 kişinin katılması hedefleniyor.

Atölye kayıtları, web adresinde ve atölye kayıt formu ile etkinlik öncesinde yapılabilecek.

Editör: Gazete Muğla