Kavaklıdere Haberleri

KAVAKLIDERE’YE 11’İNCİ ETAP TOKİ...

Muğla’nın en kırsal ve küçük İlçesi olan Kavaklıdere’nin Belediye Başkanı Mehmet Demir, 8.etap TOKİ konutlarının tamamlanma aşamasına gelmesiyle birlikte merkez. Menteşe ve Çayboyu mahallerinde aynı anda ihale hazırları tamamlanma noktasına gelen 9.10.ve 11.etap TOKİ konutlarının yapılması için çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Muğla’nın en kırsal ve küçük İlçesi olan Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, ilçede 11’inci etap TOKİ konutlarının yapılması için çalışmalarının sürdüğünü ve hayata geçirdikleri TOKİ Projeleri sayesinde ilçelerinin memurların öncelikli tercihi olmaya başladığını söyledi.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Demir, Muğla’nın en kırsal ve küçük mahallesinin Kavaklıdere olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
“Göreve geldiğimizde insanlarımıza uygun konut temin edeceğimiz sözü tuttuk ve İlçemizde şu ana kadar hayata geçen 6 TOKİ Konut projesi kapsamında evler hak sahiplerine teslim edildi. Temmuz ayı sonu itibariyle 7 ve 8’inci etap TOKİ konutlarını hak sahiplerine teslim edeceğiz. İlk başlarda ilgi görmeyen TOKİ Projemize ilgi inanılmaz attı. 450 konutluk bir proje için en son 1200-1300 civarında başvuru aldık” dedi

11’İNCİ ETAP TOKİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Mehmet Demir, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ilçede hayata geçirmeyi düşündükleri 9,10 ve 11’inci etap TOKİ projeleri için hazırlarının devam ettiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
“Son TOKİ Projesi hayata geçtiğinde 11 bin nüfuslu ilçemizde toplam 1400 TOKİ konutunu vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. TOKİ projeleri ile Kentsel Dönüşümü de sağlamış oluyoruz. İlçemizin toplam yapı stokunun yüzde 35’ini Kentsel Dönüşüme tabi tutmuş oluyoruz. TOKİ Projeleri sayesinde insanlarımız kira öder gibi ev sahibi oluyor. Dar gelirli insanlarımız depreme dayanaklı sağlam evlere sahip oluyorlar”

EV KİRASI 3-4 BİN LİRA

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Muğla merkez, Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de ev kiralarının 30-40 Bin liraya ulaştığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayata geçirdiğimiz TOKİ projeleri sonrasında İlçemizde ev kiraları 3-4 Bin lira civarında. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ilçelerde 30-40 Bin lira ev kirası ödemek istemeyen memurlarımız, ev kirasının 3-4 Bin lira olduğu Kavaklıdere’mize gelmek istiyorlar.

Geçtiğimiz Günlerde İlçemize Saadet ve Gelecek Partilerinin Parlamento Grubunun Grup Başkanı Selçuk Özdağ Başkanımız geldi. Sayın Özdağ, “Başkanım ilçeye bu kadar TOKİ Yaptınız yarısı boşmuş, bana gelen bilgi o şekilde” dedi. Bende, buyurun beraber bezelim, bir tane boş TOKİ konutu var mı diye bakalım dedim. Yaptığımız bu başarılı TOKİ projelerinin yanında bundan rahatsız olan kesimlerin algı çalışmaları ile uğraşmak bizi üzüyor. Hayata geçirilen 6 TOKİ Projesinde bir tane bile boş yer yok. Son TOKİ Projesi hayata geçtiğinde 11 bin nüfuslu ilçemizde toplam 1400 TOKİ konutunu vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Kavaklıdere merkezde doğalgaz çalışmaları tamamlandı. Menteşe Mahallemizde yüzde 90, Çayboyu Mahallemizde yüzde 80 seviyesine geldi. Amacımız ilçemizde doğalgazsız hane bırakmamak”