Bodrum açıklarında Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesinin ardından Türk savaş gemilerinin Kardak açıklarında bekleyişi sürüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Kardak'a 1 mil mesafedeki Çavuş Adası'na, iskele ve gözetleme kulesi yapılmaya başlandı.

Savaş gemisi Kardak’ta

Yunan Sahil Güvenliğine ait 3 bot Kardak kayalıklarını geçerek önceki gün Türk kara sularına girmişti. Türk askerlerinin uyarılarını dikkate almayan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, yaklaşık 20 dakika boyunca Türk kara sularına girerek sınır ihlalinde bulunmuştu. Türk kara sularından çıkmayan Yunan askerlerine Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından müdahale edilmiş ve kara sularımızda yaşanan gerginliğin ardından Türk Sahil Güvenlik ekipleri Yunan Sahil Güvenlik botuna çarparak Türk karasularından çıkarmıştı. Yaşanan olayın ardından Kardak kayalıklarına 2 hücum botu, 6 sahil güvenlik botu, 1 savaş gemisi ve 1 arama kurtarma gemisi sevk edildi. Türk askerinin 2 hücum botu ve 2 sahil güvenlik botu ve bir savaş gemisinin bölgedeki bekleyişi devam ediyor.  Yunan askeri ise 1 hücum bot ve 1 sahil güvenlik botuyla Kardak kayalıklarının arkasında bekliyor.

Gözetleme kulesi yapılıyor

Bodrum’da belediye anaokullarında zam tepki topladı! Bodrum’da belediye anaokullarında zam tepki topladı!

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak kayalıklarının çevresinde yaşanan askeri hareketlilik ve gerginlik sonrası, bugün yeni bir gelişme dikkat çekti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Kardak'a 1 mil mesafedeki Çavuş Adası'na, iskele ve gözetleme kulesi yapılmaya başlandı. Gümüşlük Sahili'nde başlayan hazırlıkların ardından 350 yıllık Osmanlı kulesinin yanına yapılacak gözetleme kulesi ile hem kaçaklar hem de Yunan askeri birliklerin hareketleri rahatlıkla kontrol edilebilecek.

MUSTAFA İNCİ

Editör: Gazete Muğla