“Muğla İlinde Çalışan Kaportacılar ve Boyacılar Dayanışma Derneği” kuruldu. 29 üyesi olan derneğin kurulma amacı, kaportacı ve boyacıların bir araya gelerek, sorunlarına çözüm bulunması. 1987’den bu yana sanayi sitesinde kaportacı olarak mesleğini sürdüren Dernek Başkanı Mehmet Sert, ilerleyen süreçte gerekli kurumlarla görüşerek, sorunlarını dile getirecek.

Sinem Karakaya

İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı

Muğla İlinde Çalışan Kaportacılar ve Boyacılar Dayanışma Derneği, Mehmet Sert öncülüğünde kuruldu. 2019 yılında kurulan, pandemi dönemi dolayısıyla kendilerini tanıtamayan derneğin 29 üyesi bulunuyor. Dernek Başkanı Mehmet Sert, “Derneğimiz birlik ve beraberlik oluşturmak ve sanayi esnafı olarak sesimi duyurmak amacıyla kuruldu. Kapımız herkese açık” şeklinde konuştu.

Derneğin 2019 yılının Aralık ayında kurulduğunu daha sonra pandemi dönemine girilmesinin ardından seslerini duyuramadıklarını ifade eden Muğla İlinde Çalışan Kaportacılar ve Boyacılar Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sert, “Biz, kaportacılar sigorta şirketleriyle anlaşamadığımız için, emeğimizin karşılığını alamadığımız için arkadaşlarla bir araya gelerek yönetim kurulu oluşturduk. Derneğimiz 2019 yılının sonunda kuruldu fakat araya coronavirüs girdiği için sesimizi duyuramadık. İlçeleriyle birlikle tüm 48’i kapsayan bir derneğiz. Şu an 29 üyemiz var. İlerleyen süreçte ilçelerdeki sanayileri de gezip üye sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Kapımız herkese açık. Esnaf odamızdan belirli bir fiyat listesi alıp, sigorta şirketleri geldiğinde onlara sunmak için parça başına belirli ve sabit bir fiyat kurduk. Aynı zamanda bizim sektörümüzde eleman yetişmiyor. İlerleyen süreçte gerekli kurumlara ziyarette bulunup bu sorunlarımızı dile getireceğiz. Meslektaşlarımızın haklarını savunmak istiyoruz. Ayrıca meslek haklarımızdan yararlanmak istiyoruz. Yıpranma payı alabilmek için büyüklerimize temennide bulunacağız. Derneği kurmamızın ilk nedeni birlik ve beraberlik olması ve aynı zamanda sorunlarımızı ortak havuzda biriktirip yetkililere sunmak” dedi.

Editör: Gazete Muğla