Muğla Haberleri

Kampüs Patileri Topluluğu'ndan Barınağa Ziyaret

SİNEM KARAKAYA- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüs Patileri Topluluğu Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti. Önce sorumlu...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüs Patileri Topluluğu Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti. Önce sorumlu veteriner hekimden hayvanlar hakkında bilgiler alan Kampüs Patileri Topluluğu daha sonra hayvanların eskiyen su kaplarını boyayarak onlarla vakit geçirdi.

2016 yılında kurulan, sokak hayvanları için mücadele eden Kampüs Patileri Topluluğu 3 yıldır sokak hayvanlarının yararı için faaliyetler gösteriyor. 2018 yılında topluluk başkanı olarak seçilen Emin Bağcı, hayvanların yararına faaliyetler düzenlediklerini belirterek hayvanların beslenmesi, barınması ve tedavisi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. 150 aktif üyesiyle Kötekli’dehayvanlar için çabalayan topluluk farklı amaçlarla barınak ziyaretleri yapıyor.

Sokak hayvanları için çeşitli faaliyetle çalıştıklarını belirten Kampüs Patileri Topluluğu Başkanı Emin Bağcı; “ Topluluğumuzun 150 üyesi var. Üniversite bünyesinde bir topluluk olduğumuz için önce Kötekli’de daha sonra Muğla’da hayvanların yararına faaliyetler gösteriyoruz. Öncelikli amacımız sokak hayvanlarının beslenmesi, barınması ve tedavisi. Bunlar üzerinde yoğunlaşıp çalışmalarımızı ona göre belirliyoruz. Etkinliklerimiz kapsamında sık sık barınak ziyaretleri gerçekleştiriyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Her ziyaretimizin farklı bir amacı oluyor. Mesela bundan önceki barınak ziyaretimizde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirmiştik. Hayvanlarınla ilgilenip, onlara sevgi gösterip, bu konuda bir etkinlik yaptık. Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağınıziyaretimizin amacı da sokak hayvanlarının kullandıkları su kaplarını tamir etmek. Su kapları zamanla eskiyip yıprandığı için tamir edip boyama yapacağız. Kesinlikle hayvan sağlığına zararlı bir şey değil. Bunu da belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

‘Kaputa Vur’ Etkinliği Düzenledik

Etkinliklerine devam edeceklerini söyleyen Emin Bağcı; “Havalar soğuduğu için geçen haftalarda ‘Kaputa Vur’ etkinliği düzenlemiştik. Çok ilgi gören bir faaliyet olmuştu. 500 adet broşür dağıtmıştık ve bu etkinliği ilerleyen zamanlarda daha büyük bir şekilde tekrar yapmayı planlıyoruz” dedi.

“Maddi Anlamda Sponsor Bulamıyoruz”

Kimseden destek almadıklarını belirten Emin Bağcı; “Maddi anlamda destek aldığımız kimse yok. Kendi içimizde arkadaşlarla mama topluyoruz. Bu mamaları Kötekli’debelirli bir şekilde dağıtıyoruz.Üniversitede isteyen herkes topluluğumuza üye olabilir. Ne kadar kalabalık olursak o kadar hayvana dokunmuş oluruz. Üye olmak isteyen herkesi bekleriz” dedi.

Hayvanlara faydalı olabilmek için çabalayan Kampüs Patileri Topluluğu, daha fazla üyeye sahip olarak daha fazla hayvana yardım edebilmeyi hedefliyor.