Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor

Toç Bir-Sen, Kadınlar Günü’nünde kadınlara destek vererek, Muğla ili Menteşe ilçesi Bayır Mahallesinde kurulan ve Muğla’nın unutulmaya yüz tutan en önemli el sanatlarından el dokuması ve dastara sahip çıkarak üretilen ürünlerden üyelerine hediye etti.

Neval Çolak

Toç Bir-Sen Muğla 21 No’lu Şube Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde üyelerine anlamlı bir hediye vererek, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanan “Muğla’nın Saklı Çeyiz Sandığı” projesi kapsamında kurulan ve 10 kadın üreticiye istihdam sağlayan atölyeye destek çıktı.

Toç Bir-Sen Muğla 21 No’lu Şube Başkanı aynı zamanda Memur-Sen İl Başkanı Adem Köseoğlu, doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz inancımız, kültürümüz, gelenek ve göreneklerimize göre ailenin ve toplumun temel direğini oluşturan kadınları önemsediğini ve hayatın her alanında olması gerektiğine inandığını ifade etti.

Sendika olarak yönetimin çeşitli kademelerinde kadın üyelerinin aktif görevlerde yanlarında desteklerini görmekten mutlu olduklarını dile getiren Başkan Köseoğlu, “Şüphesiz ki, toplumun gelişmesine önemli katkılar sağlayan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, nesillerimizi yetiştiren kadınlarımızın, bugün çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset, sendika ve sivil toplum kuruluşları gibi alanlarda konumlarının daha da güçlendiğini görmekteyiz. Kadınlar en büyük destekçimiz ve birlikte çalışmayı önemsiyor, başarının birlikte hareket etmekten geçtiğini biliyoruz. Toç Bir-Sen yönetimi olarak Kadınlar Günü’nde üyelerimizin hediyelerini kadınlara istihdam sağlayan bu anlamlı projeyle temin ederek üreten kadınlara destek olmak hem bizi hem de üyelerimizi mutlu etti. Kadınlar gününde kadınlara destek çıkmak için çıktığımız yolda el dokuması hediyeler, günü daha da anlamlı kıldı. Muğla’nın unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmaya çalışan, gelecek nesillere aktarılması noktasında da önemli bir görev alan üreten kadınlarımıza bir nebze de olsa destek olmamız bayanlarımızın motivasyonunu arttırdı. Muğla için önemli olan kadınlarımızın el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünlere ve el sanatına sahip çıkmamız gerekir. Bizde bu duruma kayıtsız kalamazdık” şeklinde konuştu.

Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını belirten Toç Bir-Sen Muğla 21 No’lu Şube Başkanı Adem Köseoğlu, “Kadın cinayetlerinin olmadığı, sevginin ve saygının hakim olduğu bir dünya diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Gazete Muğla