Muğla Haberleri

Kadınlar Günü’nde 129 fidan diktiler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1857 yılında yanan 129 emekçi kadınlar anısına 129 ceviz fidanı dikti.Neval...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1857 yılında yanan 129 emekçi kadınlar anısına 129 ceviz fidanı dikti.

Neval Çolak

1857 yılında yanan 129 emekçi kadın anısına, 129 kadının destek verdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 129 adet ceviz fidanı toprakla buluştu. Muğla’nın Menteşe ilçesi İkizce Mahallesi’nde gerçekleşen etkinliğe, Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği,  100 Yaş Evi sakinleri, büyükşehir belediyesi kadın çalışanları ve vatandaşlar destek verdi.

Fidan dikimine katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade etti.

Emekçi kadınların, emeklerinin yok sayılmadığı güzel günler dileyen Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu, “Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, her türlü şiddetin, istismarın önlendiği, kadının söz hakkı olduğu bir Türkiye ve Dünya istiyoruz” dedi.

Duygulu sözlerine şöyle devam etti: “8 Mart’a bir iz de sen bırak etkinliği için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin İkizce’de fidan dikimine destek için buradayız. 129 yanan emekçi kadın anısına 129 kadın, 129 fidan dikiyoruz. Sonrasında bisikletlerimizle Ortaköy ve Düğerek’e giderek, Düğerek’te kadın işletmecinin çalıştırdığı köy kahvesinde oradaki köylü kadınlarla birlikte kadın ve emeği konuşacağız.  Şehitlerimiz olduğu için bugün bir kutlama yapmıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilir. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması, ekonomik, fiziksel ve duygusal şiddete son verilmesi istemlerinin dile getirildiği gündür.  Mor pedal, kadını sadece ailenin bir parçası olarak gören politik ve kültürel baskıdan bir parça olsun uzaklaştırıp özgür ve eşit birey olmalarına katkı sağlar. Bugün Mor Pedal’ın kuruluşunun ikinci yıl dönümü. İki yılı başarıyla geride bırakmış olmanın gururu ile emekçi kadınların emeklerinin yok sayılmadığı güzel günler diliyoruz.”