Gündem

Jandarma’dan Ölüdeniz’de Çadır Operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Turizm Jandarması ve Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Dünyaca Ünlü Fethiye Ölüdeniz Sahilinde izinsiz olarak konulan ve çevre kirliliğine neden olan çadırlar kaldırıldı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Turizm Jandarma ekipleri, Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte Dünyaca Ünlü Fethiye Ölüdeniz Sahilinde izinsiz olarak konulan ve çevre kirliliğine neden olan çadırları kaldırdı.

Alınan bilgiye göre, Fethiye Ölüdeniz’de tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin ihbarlarını değerlendiren Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı Turizm Jandarma ekipleri, Fethiye Belediyesi ekipleri ile birlikte Dünyaca Ünlü Fethiye Ölüdeniz Sahilinde denetim yaptılar.
Ekipler, denetimlerinde çadır kurulması yasak olan Ölüdeniz ’deki Belcekız sahiline kurulan çadırları tek tek inceleyerek, çadır sahiplerinden çadırları kaldırmalarını istediler.
50’DEN FAZLA PERSONEL KATILDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Turizm Jandarmaları Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi önemli turizm merkezlerinde görev yapıyorlar. Fethiye’de görev yapan 40’a yakın Turizm Jandarması ile Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Ölüdeniz Belcekız plajına izinsiz olarak konulan çadırlarda kalanlara yönelik kimlik kontrolü de yapıldı.
Yetkililer, otel, pansiyon ve apartlarda kalanların kimlik bidirimleri polise ve jandarmaya günlük olarak yapılıyor, çadırlarda kalanların kimlik tespiti ise devriye ekipleri tarafından yapılan denetimlerle yapılıyor, bilgisini verdiler.
Ekipler, yaptıkları denetimlerde çevre kirliliğine neden olan ve şikayet konusu olan 40’a yakın çadırı zabıta ekiplerinin yardımı ile kaldırdı. Ünlü plaja izinsiz çadır kuranların neden olduğu çevre kirliliği ise jandarma ve zabıta ekiplerini şaşkına çevirdi.

Bölgeye izinsiz çadır kuran vatandaşlar ise uyarılarak, “Muğla’da Valilik tarafından belirlenen çadır ve kamp alanları dışındaki alanlarda çadır kurmak ve kamp yapmanın yasak olduğu bilgisi verildi. İzinsiz olarak bölgede çadır kuranlarla hakkında yasal işlem yapılacağı hatırlatıldı”