Muğla Haberleri

İtfaiye Haftası kapsamında Sınırsızlık’ta stant kuruldu

Her yıl 25 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde kutlanan İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda İtfaiye Araç Malzeme Tanıtımı ve Fotoğraf Sergisi standı kuruldu.

25 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde kutlanan İtfaiye Haftası Muğla’da çeşitli programlarla kutlanmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda bilgilendirme standı kuruldu. Kurulan stantta, itfaiye ekipmanları sergilenerek, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Özellikle deprem afetinde birçok can kurtarmaya yarayan Sismik Dinleme Cihazı ve Sismik Görüntüleme Cihazı Sınırsızlık Meydanı’nda vatandaşlara tanıtıldı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Karyağdı, “İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 310.yılını, Muğla itfaiyemizin kuruluşunun 80’inci yılını bu hafta kutluyoruz. Dün itfaiye parkımızda başladığımız etkinlikler hafta kapsamında devam ediyor. Sınırsızlık Meydanı’nda bir farkındalık oluşturmak için tüm itfaiye önleme malzemelerimizden, müdahale ekipmanlarımızdan, deprem sismik görüntüleme ve müdahale ekipmanlarından araçlarımıza kadar tanıtım için buradayız. Buradan tüm halkımızdan acil durumlar için farkında olmaya önlem almaya ve itfaiyenin yaptığı hizmetler konusunda bilinçli olmaları gerektiğini vurguluyorum. Tüm itfaiye ekiplerimin itfaiye haftasını kutluyorum. 27 Eylül Cuma günü Menteşe’de Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alanda çok kapsamlı tatbikat ve spor gösterimi yapılacak. Menteşe Sosyo-Kültürel Alanda geniş katılımlı yapacağımız tatbikata tüm Muğlalıları bekliyoruz” dedi.
Öte yandan itfaiye ekipleri öğrencilere boyama kitabı ve çeşitli hediyeler dağıttı.