Tanıtım çalışmaları kapsamında Bodrum’a davet edilen İtalyan medyasının önde gelen isimleri, Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Bodrum markasının tüm dünyada bilinirliliğini artırmak ve Bodrum’u tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle en iyi şekilde tanıtmak amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmalar kapsamında İtalya’nın önde gelen gazeteci ve seyahat yazarlarıyla seyahat ve gastronomi üzerine yazan ünlü İtalyan bloggerlar Bodrum’u ziyaret etti. Başkan Mehmet Kocadon ile de makamında bir araya gelen İtalyanlar, kendisine merak ettikleri sorularını yönelterek kaldıkları süre boyunca Bodrum hakkındaki izlenimlerini aktardılar.İtalyan Marco Polo TV’de yapımcı, kameraman ve seyahat bloggerı Luca Vitiello, beyaz boyalı mavi pencereli evleri gibi Bodrum’un kendine özgü güzellikleri olduğunu belirterek, "Şehirleri özel kılan ve onları diğer yerlerden ayıran şeyler, böyle değerler. Bodrum’da harika bir gün batımına tanık olduk. Bodrum Kalesi’ne gittik. Kale’yi görünce şaşırdım çünkü çok çok iyi korunmuş. Buradaki farklılıkları keşfetmek harika oldu.” dedi.

Bodrum'da feci olay! Muhabbet kuşlarını suni teneffüsle kurtarmaya çalıştılar Bodrum'da feci olay! Muhabbet kuşlarını suni teneffüsle kurtarmaya çalıştılar

Dünya turizminde önemli bir değere sahip İtalya’dan Bodrum’a gelen İtalyan konuklarını misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, “Bodrum’u anlamak için Bodrum’u yaşamak gerekiyor. Yurt dışında, Avrupa’da, İtalya’da her yıl fuarlara katılıyoruz ancak bu yaptığımız çalışma, Bodrum’u yerinde tanıtmaktır. Bodrum’da misafir ettiğimiz İtalyan medyası temsilcilerine Bodrum’u yaşatarak Bodrum’un havasını solumalarını, doğal güzelliklerini, yerel ve kültürel değerlerini görmelerini sağladık. Onları tekrar Bodrum’a bekliyoruz.”  şeklinde konuştu.

Editör: Gazete Muğla