Turizm Cenneti Bodrum’a 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde 80 Kruvaziyer gemi ile yaklaşık 100 bin  yolcunun geldiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, 2024 turizm sezonunda Kruvaziyer gemilerin gözde destinasyonlarından birisi haline gelen Bodrum'a 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde 80 Kruvaziyer gemi ile yaklaşık 100 bin yolcunun geldiği öğrenildi. Liman yetkilileri, ilçede turizm sezonunun son günleri yaşanmasına rağmen gelen gemiler nedeniyle turizm hareketliliğinin devam ettiğine işaret ederek, şunları söylediler:
"Dünya markası haline gelen Bodrum'a bugünde Bahamalar bayraklı 233 metre boyundaki Silver Ray sabah saatlerinde Kuşadası Limanı'ndan geldi ve bugün saat22.00’de Rodos Limanı'na hareket edecek. Gemide ağırlıklı olarak Amerikalı ve İngiliz yolcular bulunuyor. Gemide 611 yolcu ile 536 personel bulunuyor. Kruvaziyer gemi hareketliğinin yılsonuna kadar devam etmesini bekliyoruz" 

Whatsapp Image 2024 10 15 At 13.34.42

İki yaka, Bodrum'da buluştu İki yaka, Bodrum'da buluştu

EN FAZLA İLGİYİ LÜKS YELKENLİ GEMİ GÖRDÜ
Liman yetkilileri, bugüne kadar Bodrum'u ziyaret eden gemilerden an fazla ilgiyi Malta bayraklı 112 Metre boyundaki, Dünyanın En Lüks Yelkenlilerinden birisi olan  Star Clipper'in gördüğünü söylediler. Lüks Yelkenli Gemi ile Ege ve Akdeniz turuna çıkmanın bedeli kişi başı 4 Bin Dolar'dan (136 Bin 819 TL) başlıyor. Geminin tanıtımında ise şu ifalere yer verilmiş:
"Star Clipper ve Star Flyer, her bakımdan modern küçük gemilerdir; efsanevi yelkenli gemiler döneminin geleneğini ve romantizmini arayan, aynı zamanda günümüzün konfor ve olanaklarına da sahip olan, macerayı seven yolcular için yaratılmıştır. Tek yumurta ikizleri oldukları için her ikisi de 379 feet uzunluğundadır ve her biri 36.000 metrekareden fazla yelkenle 166 misafiri şımartılmış bir konforla taşır. Rüzgarda dalgalanan on altı yelken.
Her gemi geniş konaklama birimleri ve yürüyüş ve dinlenme için geniş alana sahip geniş tik güverteler sunmaktadır. Aslında bu gemilerin yolcu başına çoğu geleneksel yolcu gemisinden daha fazla açık alan sunduğunu göreceksiniz.Star Clipper ve Star Flyer'ın dekoru, modern bir dokunuşla yelkenciliğin büyük çağını anımsatıyor. Ünlü yelkenli gemilerin antika baskıları ve tabloları göze hitap ederken, cilalı güverteler ve parlak maun raylar, Star Clippers'ın gururlu denizcilik mirasını zengin bir şekilde anımsatıyor.

Whatsapp Image 2024 10 15 At 13.34.42 (1)
MODERN OLANAKLAR
Her iki gemide de zarif bir şekilde döşenmiş yemek odasında açık oturmalı yemek odası, iç ve dış mekanlarda keyifli Tropikal ve Piyano barları ve Belle Époque şöminesinin Star Clippers'ın misafirperver subaylarının samimiyetini ve coşkusunu yansıtan bir sıcaklıkla parladığı Edward dönemi tarzı bir kütüphane bulunmaktadır. ve mürettebat. Star Clipper ve Star Flyer, şirkete Uluslararası Hava Kirliliğini Önleme Sertifikası'nı alan çok saf, yüksek kaliteli düşük kükürtlü gaz yağı kullanıyor. Star Flyer dünyada bu ödülü alan ilk gemiydi.

Whatsapp Image 2024 10 15 At 13.34.42 (2)

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ