Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğü yeni hizmet binası basına tanıtıldı. Muğla İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne ait Menteşe İlçesi Orhaniye Mahallesi’nde bulunan hizmet binasında basınla bir araya gelerek kurum hakkında bilgiler verdi.

Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğü yeni hizmet binasını tanıttı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli; “İŞKUR binamız Muğla’mıza hayırlı olsun. Bizler de çorbada tuzu olanlar olarak çok keyifliyiz. İŞKUR binamızın yapımı aşamasında çok mücadele ettik. Ufak tefek tabi ki eksikliklerimiz var. Aslında baktığımızda teknik bir proje değildir.  Bizim projemizdir. Projeye dâhil olmayan durumlar eksik kaldı. Binaya gelmeden önce şunu söylemek lazım, binlerce insanın gelip gittiği bir yer. Bu çok sevindirici bir durum. Biz devasa bir kurumuz. Bu bina şuan bize yetmiyor. Rahatlatan ve yetirten şu ki, Fethiye ve Milas hizmet merkezlerini açmış olmamız.” Dedi.

[caption id="attachment_70711" align="alignleft" width="434"]İŞKUR Yeni Hizmet Binası Basına Tanıtıldı Muğla İŞKUR Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla merkezde yapımı tamamlanan yeni İŞKUR hizmet binasını basına tanıttı.[/caption]

“Her Şey Daha İyi Bir Hizmet Verebilmek İçin Düşünüldü”

Her şey iyi bir hizmet için yapıldığını vurgulayan İl Müdürü Sarıyerli; “Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğü 2019 yılı istihdam hedefinin de yüzde 90’ını gerçekleştirdi. Biz şuanda 108 personeliz. Giriş katında bulunan iş ve meslek danışmanı odalarımız projeye göre betonla çevrilmiş dışarıdan gözükmeyen kapalı odalardı. Biz, bu odaların ön kısmını cam yaptık. Şeffaf olsun istedik. Rahat nefes alabilecekleri, ferah bir ortamda hizmet vermeleri için aydınlık odalar yaptık. Müdür yardımcısının sekreteri olmaz. Ayrı oda tahsis edilmez. Kurumumuzda ben dâhil müdürlerin odasında hiçbir değişiklik yapılmadı. Fakat çalışanlarımızın odasına ilave iki dolap yaptırdık. Personelimiz bir kişisel özel malzemelerini koysunlar, diğer dolaba ise daha düzenli çalışabilmesi için evraklarını yerleştirsin istedik. Her şey daha iyi bir hizmet verebilmek için düşünüldü.” Şeklinde konuştu.

Sarıyerli konuşmasına; “Vatandaşın İŞKUR’a ilk geldiğinde şeffaf odalar ve yüksek tavan sayesinde nefes alabileceği, kendisini rahat hissedebileceği bir ortam oluşturmak istedik. Dinlenme odamız ve emziren annelerimiz için ayrı odalarımız var.” Şeklinde devam etti.

Muğla'da feci kaza! Öğrenci hayatını kaybetti Muğla'da feci kaza! Öğrenci hayatını kaybetti

Yeni hizmet binasının tüm Muğla’ya hayırlı olmasını dileyen Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli; “Arsamız 1849 metre kare, kapalı alan 2 bin 450 metre kare. Aslında buranın oturumu daha küçüktü, yatay olarak yüzde 60 imar planı değişikliği yaptı belediyemiz, sağ olsunlar. Böyle bir projenin açığa çıkıp gerçekleşmesinde işin başka tarafı olarak basın mensuplarımızın da çok emeği var. Teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde Ankara’dan üç ay içerisine bakan, bakan yardımcısı hem de müsteşar geldi. Birlikte çalıştık. En son Cumhurbaşkanımızdan ödül alarak, taçlandırmış olduk.” Dedi.

İl Müdürü Sarıyerli konuşmalarına aktif olan ve ileride gerçekleştirmek için üzerinde çalıştıkları projelerden bahsederek; “Dezavantajlı gruplara yönelik ciddi çalışmalarımız var. Vatandaşlarımıza her konuda empati şeklinde yaklaşıyoruz. İŞKUR binasına giren mutsuz ve umutsuz bu binadan çıkmayacak diyoruz. ” Şeklinde kurum hakkında bilgilerine son verdi.

Neval ÇOLAK

Editör: Gazete Muğla