Büşra Öztürk henüz 14 yaşında; genç, azimli ve de yüreği başarma inancıyla çarpan çalışkan bir sporcu. Ailesiyle Kırşehir’den gelip, Muğla’nın en küçük ilçesi Kavaklıdere’de taekwondo sporuyla tanıştıktan sonra Kavaklıdere Belediyesi bünyesindeki taekwondo takımı sporcusu olan Büşra Öztürk, geçtiğimiz hafta Türkiye Şampiyonu olarak tüm Muğla’yı gururlandırdı. Muğla’nın sakin ve kendine has özellikleri olan küçük ilçesi Kavaklıdere, Büşra Öztürk’ün başarısıyla büyük sevinç yaşadı. Şampiyonluğunu geçtiğimiz yıllarda trafik kazalarında hayatını kaybeden Kavaklıdereli taekwondo sporcularına armağan eden Öztürk; sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olmasına bir örnek oluşturdu. Büşra Öztürk; geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda, 59 kilogramda 90 sporcu arasından sıyrılarak 7 maç sonunda Türkiye Şampiyonu oldu. Muğla’nın kırsal Kavaklıdere ilçesinde kısıtlı imkanlara rağmen Taekwondo Antrenörü Halil Özduran’ın yetiştirdiği Büşra Öztürk ile Muğla’ya yaşattığı gururu konuştuk.

Türkiye Şampiyonu Büşra’nın Başarma İnancına Tanıklık Edin !

Öncelikle kendini tanıtır mısın?

Ben Büşra Öztürk 25 Haziran 2005 Yatağan doğumluyum, aslen Kırşehirliyim. 14 yaşındayım. Kavaklıdere Atatürk Ortaokulu’ndan mezun oldum.

 

Lise için hedefin nedir?

LGS’den 438 puan aldım, spor hayatımı etkilemeyecek bir fen lisesine gitmek istiyorum. Umarım hedefime ulaşırım.

114 araç kolluk kuvvetlerine teslim edildi 114 araç kolluk kuvvetlerine teslim edildi

 

Taekwondo sporu yapmaya nasıl başladın?

Biz antrenörüm Halil hocamla aynı binada oturuyoruz, ben Halil hocayı gördükçe taekwondoya başlamak istiyordum. Daha sonra erkek kardeşimi babam taekwondoya başlaması için salona götürdü, yanında bende vardım. Orada Halil hocam beni gördü, benim bu spora yetenekli olduğumu, fizik olarak bu spora yatkın olduğumu söyledi ve bu şekilde başladım. 2017 Eylül ayından beri devam ediyorum.

Kardeşin devam ediyor mu peki?

Evet devam ediyor. Bu sene yapılacak olan minikler Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

Taekwondo sporunda 90 kişinin arasından sıyrılarak Türkiye birincisi oldun, neler hissediyorsun?

Bu başarıyı elde etmek için çok çalıştım, çok emek verdik ve sonucun bu şekilde olması benim için paha biçilemez bir mutluluk. Dünya şampiyonasında da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için sabırsızlanıyorum.

 

 

Türkiye şampiyonu olduktan sonra nasıl tepkilerle karşılaştın? En başta ailenin tepkisi nasıldı?

Ailem mutluluktan ağlayarak karşıladı. Genelde herkes çok mutluyuz, gururluyuz gibi ifadelerle tebrik ettiler. Muğla’da Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Kavaklıdere Belediye Başkanımız Mehmet Demir, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya,  İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Kavaklıdere Kaymakamımız Ali Ekber Ateş, Muğla Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Taekwondo İl Temsilcimiz Uğur Göktaş beni tebrik ettiler.

Çöp Tenekeleriyle Antrenman

Türkiye birinciliğine giden yolda hangi süreçlerden geçtin?

Çok zor bir süreçten geçtik, hocamla beraber ekipmanımız olmamasına rağmen pes etmedik. Elimize vurarak çalıştık, çöp tenekelerini engel olarak kullanıp antrenman yaptık. Kavaklıdere’nin zor şartlarında dağlarda koşarak idmanlarımızı yaptık. Kavaklıdere Sadık Göçen Anadolu Lisesi’nin zemin katındaki salonda çalışıyoruz. Ekipman konusunda Halil hocam gereğini yapıyor.

 

Beslenmene dikkat ediyor musun, özel olarak uyguladığın bir diyet programın var mı?

Diyet uygulamıyorum ama beslenmeme, uyku düzenime ve arkadaş ortamıma dikkat ediyorum.

Karşılaşmalara nasıl hazırlanıyorsun, sana özel bir yöntemin var mı?

Karşılaşmalara bedensel olarak, antrenmanlarda Halil hocam beni hazırlar. Ailem beni maçlara motive eder, bende kendime güvenip, Allah’a inanıp maça çıkarım.

 

Bundan sonraki hedefin dünya şampiyonluğu mu?

Evet. Dünya ve Avrupa’da şampiyon olmak.

Başarının anahtarı sence nedir?

İstediğin şeyi başarmak için doğru bir eğiticiyle, hedefe azimle, inançla çalışarak ulaşmak.

Başka ilgi duyduğun spor dalları var mı?

Yüzmeyi çok severim.

 

Profesyonel olarak yüzme sporu üzerine gitmeyi düşünüyor musun?

Hayır düşünmüyorum, tatilde dinlenmek için bu sporu yapıyorum.

Senin yaşındaki gençlere herhangi bir tavsiyen var mı?

Hayal kurmaktan vazgeçmesinler, hayalleri için her zaman bir umut olduğunu unutmasınlar.

 

Başarısını Trafik Kazalarında Ölen Sporcu Arkadaşlarına Armağan Etti

 

Eklemek istediğin bir şey var mı?

Ben bu  büyük şampiyonluğu 2013, 2014, 2017’de elim kazalarda kaybettiğimiz taekwondo salonumuzun sporcuları rahmetli  Kadir Doğramacı, Hakan Şahin ve Rahman Karasoy’a armağan ediyorum. Mekanları cennet olsun. Ankara Keçiören Taha Akgül Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda 59 kg Yıldız Bayanlar kategorisinde 90 sporcu arasında 7 maç sonunda Türkiye Şampiyonu oldum. Bu başarımda büyük payı olan başta antrenörüm Halil Özduran’a , babam Zabit Öztürk’e, annem Fatoş Öztürk’e, bana dua eden herkese çok teşekkür ederim. Darısı Dünya ve Avrupa Şampiyonası’na.

Röportaj: Sevil OLUÇ

Editör: Gazete Muğla