Muğla'nın Menteşe İlçesi TOKİ konutlarında ikamet eden H.R.Y. isimli vatandaşın, 10 yıldır baktığı ağaçlarını bir anlık sinirle kestiği iddia edildi.

KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması

Neval Çolak

Muğla Gazetesi WhatsApp ihbar hattına gelen iddiaya göre, Muğla'nın Menteşe İlçesi TOKİ konutlarında ikamet eden H.R.Y isimli vatandaşın kendi diktiği ağaçların meyvelerini çocuklar ve vatandaşların yemesine sinirlenerek, ağaçları kestiği ve “ben diktim, ben keserim” diyerek tepki gösterdiği iddia edildi.

İddialar üzerine kendisine ulaşarak, olayla ilgili görüşlerini aldığımız H.R.Y adlı vatandaş, 4 gündür vicdan muhasebesini yaptığını ifade ederek, “Bu ağaçları kesmeseydim daha doğru olurdu. Çevremdeki vatandaşların duyarsızlığı sonucu sinirlenerek bir yanlış yaptım” diyerek, insanların meyve yemesinden dolayı ağaçları kestiği iddiasını kabul etmedi.

Ağaçları çocukların gölgesinde oynayıp meyvesini yemeleri için diktiğini vurgulayan H.R.Y adlı vatandaş, “O ağaçların dikilmesinde, alınmasında, bakılmasında 10 yıl boyunca kimsenin en ufak bir katkısı yoktur. 10 yıl boyunca yaptığım hem ilaçlaması hem de bakımı tamamen şahsım tarafımdan karşılanmaktadır. Zoruma giden, ben 10 küsur yıl önce o binaya taşındığımda 1 yıl boyunca bekledim, bir komşum haricinde hiç kimse ağaç dikmedi. Benim oraya ağaçları dikerken hedefim şuydu, apartmanımızın çocukları meyvelerin markette değil de, ağaçta yetiştiğini bilsin, dalından koparıp yemenin tadına varsın. Bunun için diktim. Ağaçların bir kısmını memleketimden, bir kısmını buradan aldım. Baktım, büyüttüm ama insanların tavırları, bakış açıları sebebiyle artık bakmak istemedim. Bakamamaya başladım ve üzerine hakaret işitmeye başladım. Çocuklara kızdığım ve bundan ötürü ağaçları kestiğim söylemine ise diyeceğim şu ki, ben bu kadar duygusuz değilim. Böyle biri olsaydım eğer o ağaçları oraya dikmez, bakmaz ve büyütmezdim. Hem hakaret işiteceksiniz, hem söylendiği gibi olmayan şeyler hakkında bir sürü laf işiteceksiniz sonra ağaçların yüzüne bakmayacaklar ama ağaç kesildiği zaman ağaç, onların ağacı olacak. Ben tatile gittiğimde, beni suçlayanlar bu ağaçları bir kere sulamışlar mı” diye tepki gösterdi.

Ağaçları kestikten sonra pişmanlık yaşadığını ve kestiklerinin yerine tekrarda ağaç dikmeyi düşündüğünü söyleyen H.R.Y adlı vatandaş, “Çocukların meyveleri yemesinden dolayı ağaçları kesmekle suçlandım, kestiğim ağaçların yerine tekrardan ağaç dikecektim ama bundan sonra onu da yapmayacağım” dedi.

Editör: Gazete Muğla