Muğla’da, öğrencilerin TC kimlik numaraları ve ev telefonları ile anne-baba isimlerine kadar her türlü kişisel bilgileri, internette yer alan bazı reklam firmalarının eline geçti.

Gün boyu firmalar tarafından “öğrenci için rehberlik ve interaktif eğitimler” adı altında eğitim verecekleri söylemiyle telefonla aranan veliler adeta isyan etti.

Telefon numaralarının ve kişisel bilgilerinin, bu firmaların eline nasıl geçtiği yönünde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulunan veliler, olayın bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamanın ardından telefonla ulaştığımız İl Müdürü Pervin Töre de “Kaç öğrenci ve velinin bilgilerine ulaşıldı bilmiyoruz. Ancak müdürlüğümüzden sızmış olması mümkün değil.” dedi.

“MÜDÜRLÜKTEN SIZMIŞ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise yaptığı açıklamada, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünden sızmış olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili ihbarın kendilerine de ulaştığını belirten Töre, “Sahte bir İstanbul firmasının, öğrencilere nasıl ulaştığı konusunda savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Öğretmenlerimize ve müdürlerimize Whatsapp üzerinden ‘Böyle firmalara sakın inanmayın.’ diye mesaj uyarı mesajı gönderdik. Biz olayla ilgileniyoruz. Arayan telefon numaraları sahte çıkıyor. Birisi İstanbul, diğeri ise Kocaeli. İki telefon numarası var.” dedi.

Töre, aynı olayın başka illerde de yaşandığını dile getirerek, sadece Muğla’da olmadığını kaydetti.

Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması

Konuyu adli makamlara ilettiklerini anlatan Töre, “Bu bilgilerin Muğla il Milli Eğitim Müdürlüğünden sızmış olması mümkün değil. Böyle bir şey olamaz. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yorum yapmam doğru olmaz. Zaten savcılık bu olayı irdeleyecek. Adli makamlara bilgi verdik.” diye konuştu.

“KAÇ ÖĞRENCİ VE VELİNİN BİLGİLERİNE ULAŞTILAR SAYIYI BİLEMİYORUZ”

Töre veli ve öğrencilere ait bilgilerin Milli Eğitim Müdürlüğünden sızdığı yönündeki iddiaların yalan olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“O iddia yalan. Aynı olay Kocaeli İl Müdürlüğünde de olmuş. Onlar da bizim yöntemimizi izlemişler. Savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar. Okul müdürlerini uyarmışlar. Biz de bugün hem resmi yazı hem de Whatsapp’tan okul müdürlerini uyardık. Öğretmenlere duyuru yaptık. Velilere mesaj attık. Emniyetin yaptığı gibi, ‘sahtekarlara ve dolandırıcılara itibar etmeyin’ diye. Kaç öğrenci ve velinin bilgilerine ulaştılar sayıyı bilemiyoruz. Numara üzerinden suç duyurusunda bulunuldu.”

Editör: Gazete Muğla