Muğla Haberleri

İkizköylüler’den kamulaştırmaya tepki: “İkizköyü haritadan silemeyecekler”

Bugün Resmi Gazete yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin, maden sahası olarak kamulaştırılmasına yöre halkı tepki gösterdi.

Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'nin kömür sahasını genişletmek için yüzlerce ağacın yok edildiği İkizköy'deki Akbelen Ormanları'nın çevresinde yer alan 190 parsellik arazi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere acele kamulaştırıldı. Kararda, tarım arazilerinin olduğu sahanın linyit işletme ruhsatı olduğu belirtildi.

Bölge halkı başta olmak üzere birçok kesim karara tepki gösterdi.

Bölge halkından Nejla Işık, “İkizköylüler olarak başladığımız mücadelede bu sabah gördük ki İkizköy’deki, Çamköy’deki, Karacahisar’da ki tarım arazilerimize ve içinde bulunan 40 bin zeytin ağacımıza Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle acele kamulaştırma yapıldı. Çiftçinin tarlasına maden dönüştür diye 2 şirkete peşkeş çekildi. İkizköylülerin 5 senedir mücadele ettiği topraklarımıza acele kamulaştırma getirildi.

Kamu biziz, kamunun yararı topraktır, temiz havadır, sudur. 5 senedir zeytin yasasını uygula diyoruz. Bu çiftçiye darbedir. Bu mücadeleyi bırakacağımızı sanmasınlar, İkizköyü haritadan silemeyecekler. 1979’dan beri köylüyü gözetmediğiniz yeter. Kapatma kararlarını uygulayan. Enerji önemli evet ama ekmek ve su daha önemli” dedi.