Ekonomi

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte en yüksek faiz veren banka

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde aldığı para politikası kararları Türk Lirası mevduatlara olan ilgiyi oldukça artırdı. Bankaların mevduat faiz oranlarında yaptığı artışlar tasarruf sahiplerinin ilgisini çekerken, farklı vade ve tutarlardaki getiriler merakla takip ediliyor.

Türk Lirası birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, bankaların sunduğu güncel faiz oranlarına göre ne kadar getiri elde edeceklerini hesaplamaya başladı.

Merkez Bankası Hamlesiyle TL Mevduatlara Olan Faiz Arttı

Takvimin haberine göre TCMB'nin Türk Lirası mevduatları cazip hale getirmek için faiz oranlarını artırması, bankaları bu süreçte sundukları ürünleri çeşitlendirmeye yöneltti. Yüksek faiz getirisi sunan vadeli hesaplar yatırımcıların ve tasarruf sahiplerinin ilgisini çekiyor.

Son olarak TCMB'nin bu politikaları doğrultusunda bankaların mevduat faiz oranları 13 Eylül Cuma günü itibariyle %53'e yükseldi. Bu yüksek faiz oranları özellikle tasarruflarını Türk Lirası olarak değerlendiren yatırımcıları yüzünü güldürdü. Faiz oranlarındaki artışla birlikte 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında yatırım yapan vatandaşlar mevduatlarının ne kadar kar getireceğini merakla bekliyor.

Alternatif Banka - VOV Hesap

Alternatif Banka'nın sunduğu %53 faiz oranı piyasadaki en yüksek oranlardan biri olarak öne çıkıyor. Bu oranla yatırımcılar 1 milyon TL mevduatta 42.863,39 TL net gelir elde edebiliyor.

Odea Bank - Yeni Vadeli Mevduat Hesabı

Odea Bank'ın yeni vadeli mevduat hesabı %50 faiz getirisi sunuyor. Bu hesaba 1 milyon TL yatıran bir tasarruf sahibi vade sonunda 40.437,16 TL kazanabiliyor.

Enpara.com - Vadeli Hesap

Dijital bankacılık hizmetleri sunan Enpara.com, %47,5 faiz oranı sunan vadeli hesap seçeneğiyle ilgiyi arttırıyor. 1 milyon TL'lik yatırım 38.415,3 TL kar sağlıyor.

Garanti BBVA - E-Vadeli Mevduat Hesabı

Garanti BBVA'nın e-vadeli mevduat hesabı ürünü, yatırımcılara %47 faiz oranıyla 38.010,93 TL net kazanç sözünü vaat ediyor.

Bankalardaki faiz oranlarının bu kadar yüksek seviyelere ulaşmasının nedeni, TCMB'nin sıkı para politikası ve yüksek enflasyon oranlarıdır. Merkez Bankası, enflasyonla mücadele etmek ve Türk Lirası'na olan güveni artırmak için politika faizlerini kademeli olarak artırıyor.

(Kaynak Takvim)