Ekonomik kriz birçok sektörde etkisini göstermeye devam ediyor. Merkezi Gaziantep'te bulunan 28 yıllık halı devi konkordato başvurusunda bulundu. Türkiye genelinde baş gösteren iflas ve konkordato dalgası Antepli şirketin de başvurusuyla devam etti

28 YILLIK DEV ŞİRKETTEN KONKORDATO TALEBİ

Sofralarımız Şenlenecek: Kırmızı Et Fiyatlarında Büyük Düşüş Sofralarımız Şenlenecek: Kırmızı Et Fiyatlarında Büyük Düşüş

Arka Halı ve İplik Sanayi A.Ş., ekonomik sorunlara karşı daha fazla direnemeyerek konkordato başvurusunda bulundu.

50'NİN ÜZERİNE ÜLKEYE İHRAÇ MAL ÜRETİYORDU

Gaziantep merkezli 28 yıllık dev şirketin bu adımı sektörde şok etkisi yarattı. 1996 yılından beri faaliyetlerini sürdüren şirket, 20 bin metrekarelik tesisinde ürettiği yüksek kaliteli halıları 50’den fazla ülkeye ihraç ediyordu.

Polipropilen iplik fabrikası vesilesiyle rekabetçi fiyatlarıyla ön plana çıkan Arka Halı, sektördeki etkisi ve üretim kapasitesi ile tanınan bir markaydı. Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 1 Şubat tarihinde verilen karar doğrultusunda şirkete 1 yıllık kesin mühlet tanınmıştı. Bu süre, 13 Nisan’da 6 ay daha uzatılmıştı.

Arka Halı, konkordato başvurusunu ihracat ve üretim potansiyelini koruma hedefiyle yaptığını belirtti.

Arka Halı'nın konkordato başvurusu, sektördeki diğer oyuncular için de bir uyarı niteliğinde. Şirketlerin, değişen pazar koşullarına uyum sağlamak ve mali yapılarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi