Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve iki polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili dava Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Suikast timindeki darbeci askerde önceki gün olduğu gibi yine yürütülmedi. Darbeci askerlerin yürütülmeyip duruşma salonuna otoparktan alınması tepkilere neden oldu. Marmaris’te Şükrü Seymen tarafından şehit edilen polis memuru Nedip Cengiz Eker’in annesi Güzel Eker “ Bunlar devleti ele geçirmeye devleti yıkmaya çalıştılar. Benim oğlumu öldürdüler. Bunların halka ve gazetecilere gösterilmeden duruşma salonuna alınmasını yanlış buluyorum. Bunların yüzüne tükürmek istiyorum” dedi.

Dördüncü duruşma ikinci celse

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele silahlı tarama ve Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve iki polisin şehit edilmesi ile ilgili Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde 43’ü tutuklu 47 sanıklığı davanın dördüncü duruşmasının ikinci celsesi başladı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan duruşma öncesi sanıklar cezaevinden araçlarla duruşma salonunun yapıldığı salonun altında otoparka getirildi. Suikast timindeki hainler önceki gün olduğu gibi bu defada yürütülmedi. Darbeci askerlerin yürütülmemsi tepkilere neden oldu.

Yüzlerine tükürmek istiyorum

Muğla'da yol denetiminde araç içinde saklanan 3 göçmen kıskıvrak yakalandı Muğla'da yol denetiminde araç içinde saklanan 3 göçmen kıskıvrak yakalandı

Marmaris’te Şükrü Seymen tarafından şehit edilen polis memuru Nedip Cengiz Eker’in annesi Güzel Eker “ Bunlar devleti ele geçirmeye devleti yıkmaya çalıştılar. Benim oğlumu öldürdüler. Bunların halka ve gazetecilere gösterilmeden duruşma salonuna alınmasını yanlış buluyorum. Bunların yüzüne tükürmek istiyorum. Onların idamını istiyorum. Bütün şehit anneleri benim gibi istiyor” dedi.

Şehit Babası Nihat Eker, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, “Sanıklar savuma için zaman istiyorlardı. Mahkeme bunu önce kabul etmişti. Ama baktı ki çok uzatmaya gidiyor sonra kabul etmedi. Bu olay da kapandı. Bitecek inşallah mahkeme. Bu ayın sonuna kadar bitirmeyi hedefliyor. Artık cezalarını alacaklar. Başka hiç kurtuluşları yok” dedi.

3’ü firari,43’ü tutuklu 47 sanık 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. Suikast timinin de aralarında bulunduğu 47 sanıkğın“Cumhurbaşkanına suikast", "anayasayı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

MUSTAFA İNCİ

Editör: Gazete Muğla