Muğla'nın Menteşe İlçesi Muslihittin Mahallesi'nde bulunan bir parkta nereden ve nasıl geldiği belirlenemeyen, tarihi eser olduğu belirtilen sunak taşı, Muğla Müzesi tarafından incelenmek üzere Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından müzeye kaldırıldı.

SİNEM KARAKAYA

22 Ocak Çarşamba günü gazetemizde yer alan ‘Park Ortasında Gizemli Taşlar’ adlı haberimize Muğla Müzesi sessiz kalmadı. Muğla’nın Menteşe İlçesi Muslihittin Mahallesi’nde bulunan bir parkta nereden ve nasıl geldiği belirlenemeyen atılmış durumdaki tarihi eser olduğu bilinen sunak taşı, Muğla Müzesi tarafından incelenmek üzere Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından müzeye kaldırıldı.

Haberimiz Üzerine Muğla Müzesi Harekete Geçti

Arkeologlar, üzerinde Grekçe yazılı olan sütunların 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’nda yer alan Roma dönemine ait sunak taşı olabileceğini, bunun tam olarak yapılacak incelemelerden sonra netlik kazanacağını belirtirken, sütunların kesinlikle tarihi eser vasfında olduğunu vurguladı.

Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

Öte yandan Muğla Müzesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, tarihi eserin bulunduğu semtin yakınlarında herhangi bir inşaat çalışması olmadığını ancak başka bir çevreden gelmiş olabileceğini tahmin ettiklerini vurguladı.

Editör: Gazete Muğla