***Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve üniversite bünyesindeki Damla Topluluğu tarafından başvurusu yapılan, “Okuma, okutma ve spor için varız” projesinin açılışı gerçekleştirildi. Proje, Menteşe Şehbal Baydur İlkokul ve Ortaokulu’nda üç ay sürecek spor etkinlikleriyle uygulanmaya konulacak.

***Damla Topluluğu Başkanı Pınar Gözüküçük, “Bizim amacımız gönüllere dokunmak, insanlara küçük bir gülümseme bırakmak” dedi.

Neval Çolak

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve üniversite bünyesindeki Damla Topluluğu tarafından başvurusu yapılan, “Okuma, okutma ve spor için varız” projesi, Muğla Menteşe’deki Şehbal Baydur İlkokul ve Ortaokulu’nda uygulamaya başlanıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Mutlu’nun proje yöneticisi olduğu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Damla Topluluğu tarafından başvurusu yapılan projenin açılışı gerçekleşti. Açılışa, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Serap Aksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu ve Damla Topluluğu üyeleri katıldı.

Damla Topluluğu hakkında bilgi veren Topluluk Başkanı Pınar Gözüküçük, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2013 yılında başlattığı bir proje olup, şuan birçok ilimizde üniversitelerimizde yer almaktadır. Bizim amacımız gönüllere dokunmak, insanlara küçük bir gülümseme bırakmak. Projemiz kapsamında köy okullarına, huzur evlerine gidiyoruz. Gönül faaliyetleri yapmak hedeflerimiz arasında. Bunun için ‘Okuma, okutma ve spor için varız’ projesinde yer almak istedik” dedi.

“PROJE MENTEŞE’DE BAŞLAYACAK”

Gönüllere dokunacaklar

İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı

Projeye, Menteşe Şehbal Baydur İlkokul ve Ortaokulu’nda üç ay sürecek spor etkinlikleri oluşturarak başlayacaklarını ifade eden Gözüküçük, “Proje koordinatörü Osman Mutlu hocamız sayesinde bu projeye imza attık. “Okuma, okutma ve spor için varız” projesiyle kütüphane kuracağız. Menteşe’de Şehbal Baydur İlkokul ve Ortaokulu’nda üç ay sürecek spor etkinlikleri oluşturup, başlayacağız. Oluşturacağımız kütüphaneye vefat eden tarihçi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adını vereceğiz. Kütüphane için uygun fiziksel ortam oluşturulduktan sonra satın alma ve bağış yollarıyla edinilen kitaplar yerleştirilecek. Ayrıca kütüphanede bulunan her rafa 15 Temmuz’da şehit olan askerlerimizin ismi verilecek. Hedefimiz ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin milli ve manevi değerlere sahip birey olmalarına katkıda bulunmak, temel insani değer ve erdemlerin kazandırılması, öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmek, sağlıklı yaşam ve spor alanlarında öğrencilere yönelik etkinlikler gerçekleştirmek. Proje kapsamında mili ve manevi değerler aktarmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Kitap okuyun” demekten ziyade beraber kitap okumak, onlara bu becerileri kazandırmak, bu yetkinliği vermenin önemli olduğunu vurgulayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, “Damla Topluluğu’nun ‘Okuma, okutma ve spor için varız’ projesiyle ve bizimle üniversite ile paydaş olan gruplara teşekkür ediyoruz. Son zamanlarda gençlerin kitap okuması, okudukları o kitap ile fiziksel aktiviteler gerçekleştirmesi, eğitsel becerilerini geliştirmesi oldukça önemli. Çünkü sosyal medyanın ve diğer bilgisayar teknolojinin bu yanlarını bir nebze olsun kitap okuyarak aşılamak önemli bir durum. O yüzden projeyi çok anlamlı buluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Gazete Muğla