Muğla Haberleri

Gazetemiz Yazdı, Başkan Köksal Çözüm Buldu

Menteşe Belediye Spor Karate Takımı’nın Menteşe Belediyesi tarafından Zihni Derin İş Merkezinde kullandıkları salondan çıkarılarak, Kötekli Mahallesine gönderilmesine sosyal medya da tepki gösterilmesini gazetemiz gündeme taşıdı.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, haberimiz sonrasında sporcuların mağduriyetini gidermek amacıyla bir çözüm üreterek, Menteşe Belediye Spor Karate Takımı’nın Belediye tarafından otobüs ile salona gönderilmesi talimatı verdi.

Menteşe Belediye Spor Karate Takımı’nın yaşadığı mağduriyeti konu alan haberimiz sonrasında, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ın öğrencilerin mağduriyetini gidermek amacıyla bir çözüm üreterek, Menteşe Belediye Spor Karate Takımı’nın Belediye tarafından otobüs ile salona gönderilmesi talimatı verdiği öğrenildi.
Menteşe Belediye Spor Karate Takımı’nın Menteşe Belediyesi tarafından kullandıkları salondan çıkarılarak, Kötekli Mahallesine gönderildiği ve takımın antrenörü ve 120 öğrencisinin Menteşe Belediyesi tarafından mağdur edildiğini öne süren haberimiz ses getirdi.
Bugüne kadar çok sayıda Ulusal ve Bölgesel yarışmada başarıla imza atan, Menteşe Belediye Spor Karate Takımı Menteşe Belediyesi tarafından Zihni Derin İş Merkezinde kullandıkları salondan çıkarılarak Kötekli Mahallesinde bulunan Menteşe Belediyesi Gençlik Merkezindeki salona gönderileceğini ve yaşanan sürece çocukların ailelerinin tepki gösterdiğini anlatan haberimiz yetkilileri harekete geçirdi.
GONCA BAŞKAN DEVREYE GİRDİ
Yaşanan gelişme sonrasında, çok sayıda öğrenci velisinin, Belediyenin çağrı merkezini arayarak aldıkları madalyalarla Menteşe Belediyesinin gurur kaynağa olan Karate takımının kullandığı salonun boşaltılmasına tepki göstermesi sonrasında Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ın bazı öğrenci velileri ile yaptığı görüşme sonrasında Menteşe Belediye Spor Karate Takımı sporcularının mağduriyetini gidermek amacıyla devreye girdiği öğrenildi.
Başkan Köksal’ın bir çözüm üreterek Menteşe Belediye Spor Karate Takımı’nın Belediye tarafından otobüs ile salona gönderilmesi talimatı verdiği bildirildi.
SPOR SALONUNA OTOBÜSLE GİDECEKLER
Öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti ilk olarak sosyal medya aracılığı ile duyuran Selda Kural Baysak, Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e yaşanan süreçte Menteşe İlçe merkezinde tüm alternatiflerin değerlendirildiğini ve uygun bir alan bulunamadığına işaret ederek, şunları söyledi:
“Belediye yetkililerine bizim aklımızdaki yerlerden de bahsetmiştik olmadı. Menteşe belediyesi o süreçte servis de sağlayamadı. Trafikte geçirilen zamanın yanında, ulaşım ücretleri de çok yüksek tutuyordu 2-3 çocuğunu kursa getiren veliler var. Geçen hafta Menteşe Belediye Başkanımız Gonca Köksal ile voleybol antrenmanında karşılaştım ve yaşanan mağduriyeti anlattım. O da süratle bir çözüm üretti. Menteşe Belediyesine ait yeni spor salonu yapılana kadar, kent meydanındaki otobüs durağında tüm sporcular toplanacaklar, Kadir hocamız eşliğinde otobüs ile salona gidecekler, aynı şekilde de dönecekler”