Memleket Partisi Menteşe eski İlçe Başkanı ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Ferah Gümüş, 30 Büyükşehir Belediyesinin 24’ünde katı atık bedeli alınmadığını belirterek, Menteşe Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında katı atık bedellerinin Muğla’da da alınmaması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’ne seslenen Gümüş, “Bu ekonomik buhranda vatandaşlarımızın lehine karar alınmasını talep ediyorum” dedi.

Menteşe Belediye Meclis Üyesi Ferah Gümüş, ülke genelinde 30 Büyükşehir Belediyesinin 24’ünde katı atık bedeli alınmadığını, Muğla’da da alınmaması gerektiğini belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’ne çağrıda bulunan Ferah Gümüş, AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın bir televizyonda yaptığı açıklamaya göre, Katı Atık bedelinin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alındığını, CHP'nin reddine karşı, İYİ Parti, MHP ve AKP'nin kabul oylarıyla ‘Evsel Katı Atık’ bedelinin vatandaştan alınmaması kararlaştırıldığını dile getirdi.

Gümüş, Muğla'da ise İlçe Belediye Meclislerinden ‘Evsel Katı Atık’ bedeli ile ilgili alınan kararların Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildiği ve vatandaştan alınmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Ferah Gümüş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“27.10.2010 tarihinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan, ‘Evsel Katı Atık’ yönetmeliğinin defalarca ertelenen yürürlüğe giriş tarihi, yönetmelikte yapılan son değişiklik ile 31 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Yönetmelik gereği, su faturaları üzerinden toplanan ‘Evsel Katı Atık’ bedeli ile ilgili, AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın televizyonda yaptığı açıklamaya göre, 30 büyükşehir belediyesinin 24'ünden alınmayan Katı Atık bedeli, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınmış, CHP'nin reddine karşı, İYİ Parti, MHP ve AKP'nin kabul oylarıyla ‘Evsel Katı Atık’ bedelinin vatandaştan alınmaması kararlaştırılmıştır. Muğla'da ise İlçe Belediye Meclislerinden ‘Evsel Katı Atık’ bedeli ile ilgili alınan kararlar, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edilmiş ve vatandaştan alınması kararlaştırılmıştır.”

“BU EKONOMİK BUHRANDA VATANDAŞLARIMIZIN LEHİNE KARAR ALINMALI”

MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

Gümüş, “30 büyükşehir belediyesinin 24'ünden alınmayan bu bedelin, Muğla'dan da alınmaması için daha önceki çağrılarımı tekrarlıyorum. Her ne kadar umudumuzu kırmış olsa da, eşitlik ilkesine binaen başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün olmak üzere, tüm ilçe belediye meclislerinden ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinden konuyu tekrar Meclis gündemine alarak, bu ekonomik buhranda vatandaşlarımızın lehine karar alınmasını Menteşe Belediyesi Meclis üyesi olarak talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Gazete Muğla