Fatih Portakal emeklilere seslendi! Yapılacak zam diyerek açıkladı

Fatih Portakal emeklilere seslendi! Yapılacak zam diyerek açıkladı
Gazeteci Fatih Portakal, milyonlarca emekliyi sevindirecek bir müjde verdi. Aldığı bilgilere göre, emekli maaşlarına Temmuz ayında %25 zam yapılacak.

Memuriyet zammı ve asgari ücret zammının ardından emekli maaşlarında da zam beklentisi yükselmişti. TÜİK'ün enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte zam oranları da netleşmeye başladı.

Fatih Portakal'ın iddiasına göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon rakamları üzerinden zam yapılacak. İlk 4 ayın enflasyon rakamları toplandığında %23,72 olmuştur. 6 aylık enflasyonun ise %25,39 civarında olması bekleniyor.

Bu tahmine göre, 10.000 TL emekli maaşı alan bir kişi Temmuz ayında 12.500 TL alacaktır. Fatih Portakal, emeklilerin enflasyon farkından doğan zamları alacaklarını ve bu artışın hak edilmiş olduğunu vurguladı.

Emekli maaşı zam oranı ile ilgili kesin bilgi için resmi kaynakları takip etmek önemlidir. SGK veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi açıklamaları zam oranını netleştirecektir.

Fatih Portakal'ın açıklaması emeklilerde büyük sevinç yaratırken, zammın enflasyonun gerisinde kalacağı endişesi de mevcut. Emekliler, enflasyon karşısında eriyen maaşlarının daha fazla artmasını talep ediyor.

Fatih Portakal'ın bu açıklaması resmi bir açıklama değildir ve kesin zam oranı resmi makamlardan yapılacak açıklama ile belli olacaktır.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 2445 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.